HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Skolhus görs om till lägenheter

Valdemarsvik Hyresvärden Vikens Husvärd har köpt Gryts skola av Valdemarsviks kommun. Nu ska skolbyggnaderna förvandlas till nya hyreslägenheter.
Foto: Jakob Kindesjö
Skolbyggnaderna i Gryt ska bli nya hyreslägenheter.

Det var för drygt två år sedan som kommunen fattade beslutet om att lägga ned skolan i samhället Gryt, strax öster om Valdemarsvik. I slutet av förra året blev det klart att byggnaderna inklusive tomtmarken med fotboll- och hockeyplan säljs till Vikens Husvärd för tre miljoner kronor. Planen är att göra om huvudbyggnaden till hyreslägenheter och matsalsbyggnaden till radhus.

— Det kan bli totalt mellan 13 och 14 lägenheter. Vi kommer att börja med matsalen första året, sedan kommer skolbyggnaden år två. Vi tror att det kan locka barnfamiljer som kanske inte har råd att köpa ett hus ute vid kustbandet, förklarar Daniel Lefvert, förvaltare på Vikens Husvärd.

Läs ocksåDe vill bygga nytt i Valdemarsvik

Kommunen kommer fortsätta att hyra förskolan och föreningar kommer ges möjlighet att använda skolans idrottsanläggningar.

Annons

— Den lokala fotbollsklubben kommer fortsatt kunna nyttja idrottshallen och fotbollsplanen. Det är inskrivet som ett villkor i köpet från kommunen, säger Daniel Lefvert.

 

Annons

 


Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.