Annons

De vill bygga nytt i Valdemarsvik

Valdemarsvik I dag en silobyggnad vid hamnen, men om några år kanske ett nytt bostadsområde. På tomten i Valdemarsvik planerar Vikens husvärd att bygga cirka 40–70 lägenheter. Läget vid vattnet tror bolaget kommer att locka många att flytta till orten.
Foto: Jakob Kindesjö
Daniel Lefvert vill bygga bostäder i silon i Valdemarsvik.

Under många år har Valdemarsvik haft ett bostadsöverskott. Men förra året vände trenden då en ökad efterfrågan började att märkas av i kommunen och i hamnområdet planerar nu fastighetsägaren Vikens Husvärd för nyproduktion av lägenheter.

– Vi ser en tydlig efterfrågan på bostäder och med det här läget vid vattnet tror vi att vi kan locka barnfamiljer och 55 plus från exempelvis Norrköping som vill bo attraktivt. Valdemarsviks läge vid vattnet utnyttjas dåligt. Den bästa sjöutsikten hittar du från lastkajen på ICA, det är otroligt, säger Daniel Lefvert, förvaltare på Vikens Husvärd.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Hur många bostäder ska ni bygga?
– Vi är på planeringsstadiet och det här ligger långt fram i tiden, men det vi tittar på är att bygga mellan 40 och 70 nya lägenheter. En del som bostadsrätter, men vår ambition är att en större del ska vara hyreslägenheter.

Annons

Planen är att göra om den gamla spannmålssilon med tillhörande magasin till bostäder, men även bygga nytt.
– I silon kan det bli fem-sex våningar med lägenheter. Tanken är att behålla mycket av byggnadernas utseende, men att sätta in fönster och göra om invändigt, förklarar Daniel Lefvert.

I dag har moderbolaget Vikens Plåt & Tegel sin verkstad på området vilken måste flyttas och rivas innan bostadsprojektet kan sättas i gång. Även arbetet med en ny detaljplan kvarstår.
– Jag skulle gissa att vi sätter spaden i marken inom fem år, säger Daniel Lefvert.

Annons
Läs ocksåNu gör Liedholms hus comeback
Läs också Så höjs hyrorna i Valdemarsvik Skolhus görs om till lägenheter Svårare få bostad i Valdemarsvik Idyllen som blev en spökstad

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.