HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Skövdes elpris på nationell topplista

Skövde ​Elnätet har blivit dyrare medan övriga elkostnader sjunkit sedan förra året. Skövde ligger bra till om man räknar totalsumman per månad, medan Gullspång hör till landets dyrare kommuner.

​Kostnaderna för elnät fortsätter att stiga kraftigt men priset för elhandel har gått i motsatt riktning under 2010. Räknar man ihop konsumentens alla kostnader för elen, det vill säga elnät, elhandel och skatt, så har det blivit i snitt 5 procent billigare än förra året.

Det visar årets Nils Holgersson-rapport, som bland andra Hyresgästföreningen är med och tar fram. Studien jämför vad olika nyttigheter kostar genom att ”förflytta” en bostadsfastighet till landets samtliga kommuner.

Läs ocksåRapport: Bostadsbolagen visar fortsatt god ekonomi: ”Ingen anledning att chockhöja hyror”

I Skövde är totalkostnaden för elen drygt 70 kronor per kvadratmeter och år. Kommunen ligger på fjärdeplats i Nils Holgersson-rapportens topp 10 över de billigaste.
Gullspångsborna betalar nästan 25 kronor mer per kvadratmeter och år för samma vara. Det innebär en delad tiondeplacering i listan över de dyraste kommunerna.
På båda orterna har dock totalpriset gått ner jämfört med förra året.

För en hyresgäst i Skövde som bor i en lägenhet på 67 kvadratmeter är totalkostnaden för el 390 kronor per månad. Den som bor i en motsvarande bostad i Gullspång får i stället punga ut med 530 kronor i månaden.
Dyrast i landet är Torsås, där det kostar 566 kronor i typlägenheten. Hyresgäster i Luleå kommer billigast undan. De betalar totalt 368 kronor i månaden för sin el.
 
Relaterat: Läs mer på Nils Holgerssons hemsida.

Läs också Virginia är expert på att spara el – här är hennes bästa tips Luftvärmepumpen sänker Bertils elnota - "Hoppas vi får ner kostnaden med tre fjärdedelar" Därför är tandhälsa en fråga om pengar och var du bor – Mohamed förlorade sju tänder Värden ville vräka covidsjuk 72-åring - utreddes för terrorism och penningtvätt

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.