Annons

Skövdes elpris på nationell topplista

Skövde ​Elnätet har blivit dyrare medan övriga elkostnader sjunkit sedan förra året. Skövde ligger bra till om man räknar totalsumman per månad, medan Gullspång hör till landets dyrare kommuner.

​Kostnaderna för elnät fortsätter att stiga kraftigt men priset för elhandel har gått i motsatt riktning under 2010. Räknar man ihop konsumentens alla kostnader för elen, det vill säga elnät, elhandel och skatt, så har det blivit i snitt 5 procent billigare än förra året.

Det visar årets Nils Holgersson-rapport, som bland andra Hyresgästföreningen är med och tar fram. Studien jämför vad olika nyttigheter kostar genom att ”förflytta” en bostadsfastighet till landets samtliga kommuner.

Annons
ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

I Skövde är totalkostnaden för elen drygt 70 kronor per kvadratmeter och år. Kommunen ligger på fjärdeplats i Nils Holgersson-rapportens topp 10 över de billigaste.
Gullspångsborna betalar nästan 25 kronor mer per kvadratmeter och år för samma vara. Det innebär en delad tiondeplacering i listan över de dyraste kommunerna.
På båda orterna har dock totalpriset gått ner jämfört med förra året.

Annons
För en hyresgäst i Skövde som bor i en lägenhet på 67 kvadratmeter är totalkostnaden för el 390 kronor per månad. Den som bor i en motsvarande bostad i Gullspång får i stället punga ut med 530 kronor i månaden.
Dyrast i landet är Torsås, där det kostar 566 kronor i typlägenheten. Hyresgäster i Luleå kommer billigast undan. De betalar totalt 368 kronor i månaden för sin el.
 
Relaterat: Läs mer på Nils Holgerssons hemsida.

Läs också Fettklump på 40 ton hittades i avloppsrör – här är proppen som dykare fick hugga bort Kameror kan spåra fettklumpar - därför kan du tvingas betala om du slarvar med matoljan Hyresgästen stal el från tvättstugan – nu riskerar han att bli vräkt Krisande hyresvärd förlorar hus – hundra hushåll påverkas av ekonomisk krasch ”Paketering” gav Roslagsbostäder ett skatteklipp på sju miljoner kronor

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.