Annons

Skrapande toadörr retar granne

Borås Det skrapande oljudet från lägenheten intill är så störande att Boråskvinnan vill få sin granne uppsagd. Men Hyresnämnden sade nej.
Foto: Kajsa Wedberg
En kvinnlig hyresgäst i Borås tycker att grannens sätt att stänga toadörren är så störande att hon mår dåligt. Enligt nämnden är det dock inte skäl nog till att säga upp grannens hyreskontrakt.

Kvinnan, som är i 60-årsåldern, hyr en lägenhet av AB Bostäder i Borås. Enligt kvinnan kommer det skrapande oljud från grannlägenheten. Ljudet upprepas ofta fem, sex gånger i följd. Kvinnan menar att oljudet kan bero på att grannen stänger sin badrumsdörr hårt och att dennes badrum gränsar till hennes vardagsrum. Störningarna har gjort att kvinnan blir stressad och mår dåligt.

Hyresgästen vände sig till sin värd, AB Bostäder. Bolaget undersökte saken men lyckades varken identifiera ljudet eller den angivna källan. Bolaget skrev även till den aktuella grannen och berättade om klagomålet. Man försökte även medla mellan de båda grannarna men det tackade kvinnan nej till.

Annons
ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Istället vände sig hyresgästen till Hyresnämnden för att få sin sak prövad. Det hon ville var att nämnden skulle se till att AB Bostäder sade upp grannens hyreskontrakt. Som bevis lade hon fram en ljudinspelning. Men även om nämndsledamöterna kunde höra ett klickande och skrapande ljud ansåg de inte att detta var tillräckligt för att grannen skulle behöva flytta. Därmed avslogs kvinnans ansökan och grannen får bo kvar.

 

Annons
Läs också Granne vaktade i porten – kvinna tvingades hoppa från balkong Så blev anonyma vittnesuppgifter avgörande när hyresgäst vräks: ”Problematiskt” Hotfull hyresgäst ville spränga värdens kontor – får kontaktförbud och kan vräkas Belamrade sin lägenhet med saker i flera år – därför får hon ändå bo kvar Hundar skällde konstant – men slarvet med hyran gjorde att pappa och tre barn vräks

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.