Annons

Skrapande toadörr retar granne

Borås Det skrapande oljudet från lägenheten intill är så störande att Boråskvinnan vill få sin granne uppsagd. Men Hyresnämnden sade nej.
Foto: Kajsa Wedberg
En kvinnlig hyresgäst i Borås tycker att grannens sätt att stänga toadörren är så störande att hon mår dåligt. Enligt nämnden är det dock inte skäl nog till att säga upp grannens hyreskontrakt.

Kvinnan, som är i 60-årsåldern, hyr en lägenhet av AB Bostäder i Borås. Enligt kvinnan kommer det skrapande oljud från grannlägenheten. Ljudet upprepas ofta fem, sex gånger i följd. Kvinnan menar att oljudet kan bero på att grannen stänger sin badrumsdörr hårt och att dennes badrum gränsar till hennes vardagsrum. Störningarna har gjort att kvinnan blir stressad och mår dåligt.

Hyresgästen vände sig till sin värd, AB Bostäder. Bolaget undersökte saken men lyckades varken identifiera ljudet eller den angivna källan. Bolaget skrev även till den aktuella grannen och berättade om klagomålet. Man försökte även medla mellan de båda grannarna men det tackade kvinnan nej till.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Istället vände sig hyresgästen till Hyresnämnden för att få sin sak prövad. Det hon ville var att nämnden skulle se till att AB Bostäder sade upp grannens hyreskontrakt. Som bevis lade hon fram en ljudinspelning. Men även om nämndsledamöterna kunde höra ett klickande och skrapande ljud ansåg de inte att detta var tillräckligt för att grannen skulle behöva flytta. Därmed avslogs kvinnans ansökan och grannen får bo kvar.

 

Annons
Läs också Störningsjouren hittade kvinna inlåst i förråd – värden vill vräka en man i huset Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Öppnade utan byxor på annan adress – förlorar sitt hyreskontrakt Hyresgäst ringde störningsjouren 41 gånger och skrek ”åk hem till Afrika” till grannar – sägs nu upp från lägenhet Valentino fick inte byta lägenhet – kostade honom jobbet

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.