Annons

Skrik och hotfulla brev – grannar flyr konflikt i hyreshus

Malmö Rädda grannar plågas av oväsen men den utpekade kvinnan menar det i själva verket är hon som är utsatt. MKB vill kasta ut henne från hennes bostad och nu ska Svea hovrätt avgöra om hon får bo kvar.
Delar av MKB:s dokumentation av stöket i hyreshuset.

Flera oroliga familjer har redan valt att flytta från hyreshuset på Solbacken i Malmö, det framgår av hyresnämnden handlingar. MKB har prioriterat oroligheterna i fastigheten och kopplat in störningsjouren för att göra spontanbesök på platsen.

Tidigare i somras kom hyresnämnden fram till att en av hyresgästerna i huset var tvungen att flytta. MKB hade varnat henne flera gånger innan kontraktet revs. Men nu har kvinnan med hjälp av hyresgästföreningens jurister överklagat beslutet till Svea hovrätt.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Rent konkret handlar det om skrik och bråk och om störningar i form av oväsen. Någon har även skrivit hotfulla brev och lagt i brevlådor hos grannarna. Någon har även kastat föremål från balkonger och i trapphus, bland annat kläder, porslin, ägg och vitt pulver. Enligt MKB hittades kvinnans nycklar bland sakerna som kastades ut från huset.

Annons

MKB och flera av grannarna menar att det är kvinnan som ligger bakom stöket. Själv menar hon att det är grannarna som skapar störningar och att det är därför som hon för egen del kontaktat störningsjouren vid ett tiotal tillfällen. Vid besöken har de dock inte kunnat hitta källan till hennes klagomål.

Hyresvärden menade att allt detta var skäl nog för att riva hyreskontraktet och hyresnämndens beslut från i juli gick i samma riktning. Men kvinnan äverklagade och nu ska Svea hovrätt avgöra om hon kan bo kvar eller inte.

Annons
Läs ocksåStörningsjouren hittade kvinna inlåst i förråd – värden vill vräka en man i husetGrovkornig närbild på en uppbruten vit dörr. Ovanpå inklippt text: "Det är obehöriga i källare. Det hörs bankningar. Åk inte ensam på denna." En hyresgäst riskerar vräkning efter att hans besökare stört grannarna.

 

Läs också Malen invaderar Julias hem – värden väntar på att den ska försvinna av sig själv Förhoppningarna gick upp i rök: sluteldat för hyresgäster med öppen spis Lämnade alla kranar öppna – nu vräks hyresgästen efter flera översvämningar Trakasserad av nazisympatisör - mamman och barnen fick fly sitt hem: "Utbildad att mörda"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.