Annons

Skurupshem får nytt kösystem

Skurup Under mars månad kommer Skurupshem att införa ett nytt kösystem. Den som vill ställa sig i bostadskön hos det kommunala bostadsbolaget kommer i fortsättningen att behöva göra det via datorn eller mobilen.
Foto: Jan Pontho
Skurupshem överger sin manuellt administrerade bostadskö.

Det är i samband med att Skurupshem byter sitt administrationssystem som det nuvarande manuellt skötta kösystemet byts mot ett automatiserat.
Skurupshems vd Pierre Esbjörnsson räknar med att detta ska lätta arbetsbördan för personalen.
– Vi har 1 400 i kö och många av dessa ringer varje månad för att fråga var de står i kön, säger han.
Det nya systemet ska också göra det lättare att upptäcka manipulation från bostadsbolagets anställda – något som bland annat uppmärksammats i samband med att en anställd på Boplats Syd flyttat fram flera personer i kön.
– Självklart är det i ett manuellt kösystem svårt att ha koll på vad som har hänt men i det nya systemet så loggas allting du gör, säger Pierre Esbjörnsson.
Den som vill ställa sig i kön kommer från mars månad att behöva ansöka om inloggningsuppgifter för att sedan kunna logga in på en lösenordsskyddad hemsida. På sikt ska inloggningen kopplas till Bank-id eller någon annan form av elektronisk legitimation.
Den som redan står i kön kommer att stå kvar och behålla sin kötid. Skurupshem kommer att skicka brev med ytterligare information.
För de som inte har tillgång till internet eller dator kommer Skurupshem att sätta ut en dator på sitt kontor, som kan användas för att ordna sådant som är kopplat till bostadskön.

Annons
Annons
Läs också Guide till hemförsäkringar Hyresgäst filmade när han slog sönder hyreshus – får bo kvar De tröttnade på Skurupshems misskötsel Värdarnas hårda krav – då får du nobben om du vill bo i Malmö När som helst kan marken ge vika – deras hem står mitt i riskzonen ”Hade varit fruktansvärt” Mannen ville spara el, skaffade kamin och orsakade brand – får betala skadestånd

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.