HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Skylt måste flyttas–stör hyresgäster

Kristianstad Länsstyrelsen ställer sig på de boendes sida. Reklamskylten är så pass störande att något måste göras.

För de boende på Västra Storgatan i Kristianstad har en reklamskylt ställt till en massa bekymmer. Sedan den sattes upp 2009 har de protesterat. Helt enkelt för att de tycker att den förstör deras hem, ljuset och olika reklambudskap tar sig in lägenheterna.

Miljö- och hälsoskyddskontorets utredning har gett samma bild och kommunen beslutade i februari genom ett föreläggande att skylten måste flyttas eller riktas om. Föreläggandet slog fast att detta skulle göras senast i april. Men företaget bakom skylten överklagade till länsstyrelsen som nu avslår överklagandet och vill se åtgärder senast sista december i år.
– Vi väntar med firandet till det hela har landat, processen är klar, säger en av de boende.

Läs ocksåKvinna anklagar grannar för att störa henne – blir själv anklagad för hotbrev

Enligt henne har skylten efter kommunens beslut varit släckt. Länsstyrelsens avslag kan överklagas till Mark- och miljödomstolen.

Läs också: Beslut om psykande reklamskylt överklagas

Läs också Striden om Robert Dicksons hyror fortsätter – länsstyrelsen överklagar Ny dom: Robert Dickson behöver inte sänka hyrorna Granne överklagade bryggeri – fick rätt Kommun får bakläxa – balkongförbud upphävs

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.