Annons

Skylt måste flyttas–stör hyresgäster

Kristianstad Länsstyrelsen ställer sig på de boendes sida. Reklamskylten är så pass störande att något måste göras.

För de boende på Västra Storgatan i Kristianstad har en reklamskylt ställt till en massa bekymmer. Sedan den sattes upp 2009 har de protesterat. Helt enkelt för att de tycker att den förstör deras hem, ljuset och olika reklambudskap tar sig in lägenheterna.

Miljö- och hälsoskyddskontorets utredning har gett samma bild och kommunen beslutade i februari genom ett föreläggande att skylten måste flyttas eller riktas om. Föreläggandet slog fast att detta skulle göras senast i april. Men företaget bakom skylten överklagade till länsstyrelsen som nu avslår överklagandet och vill se åtgärder senast sista december i år.
– Vi väntar med firandet till det hela har landat, processen är klar, säger en av de boende.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Enligt henne har skylten efter kommunens beslut varit släckt. Länsstyrelsens avslag kan överklagas till Mark- och miljödomstolen.

Läs också: Beslut om psykande reklamskylt överklagas

Annons
Läs också Kalla element, inget varmvatten: Yvonne gav upp och flyttade – värden riskerar vite på 50 000 i månaden Grannen rökte – kvinnan deponerade hyran: "Stridsåtgärd eller för att trakassera" Barnfamiljer betalar ockerhyror för fönsterlösa mini-ettor: "Bor i trånga utrymmen" Iskalla lägenheter – nu bävar hyresgästerna för värdens julledighet Kvinna anklagar grannar för att störa henne – blir själv anklagad för hotbrev

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.