Annons

”Släng förslaget med höjda tomträttsavgälder”

Stockholm Förslaget om höjda tomthyror i Stockholm oroar hyresgästerna i innerstan. Vid gårdagens möte om hyresförhandlingarna togs ett uttalande mot de kommunala bostadsbolagens vinstkrav.

Årets upplaga av medlemsmötet om förhandlingar för hyresgäster i Stockholms innerstad tog ett uttalande. De uppmanar politikerna i stadshuset att slänga förslagen om höjda tomträttsavgälder och höga vinstkrav på de kommunala bostadsbolagen. De vill inte att de kommunala bostadsbolagen ska vara en affärsverksamhet med höga vinster.

– Om man klämmer bolagen på 10 eller 15 procent för höjda tomträttsavgälder kommer det att påverka bolagens krav på hyror. Det kan jämställas med brandskattningen av bolagen, där den förra majoriteten tog miljarder ur bolagen, säger Ragnar von Malmborg.

Annons
ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

En medelhyra för en tvåa utgör redan 35 procent av en medianhyresgästs inkomst, enligt uttalandet.

Annons
Läs också Gav sken av att hyran på äldreboende var förhandlad – stiftelse svarar på kritiken Hyresgästföreningen höjer avgiften för att förhandla: ”Vi hoppas på förståelse” Hyresgästföreningen hoppar av evenemang runt Eurovision – ”Glädjen borta” Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Ny lag ska säkra kontraktet för barnfamiljer: "Snävt men ett steg i rätt riktning"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.