Annons

Slarviga hyresgäster mister kontraktet

Bohuslän Mannen i Uddevalla var notoriskt sen med hyrorna. Kvinnan i Strömstad hyrde ut lägenheten i andra hand utan tillstånd. Båda måste flytta beslutar hyresnämnden.

I maj 2008 flyttade en man in i en trea hos Uddevallahem och betalade till en början sin hyra, som då låg på knappt 5 200 kronor per månad. Sedan januari 2010 har hyresgästen varit sen med betalningen alla månader utom fyra. Förseningarna har spänt från någon dag till som mest 44 dagar. Sedan juli 2012 har ingen betalning skett alls.

Värden vände sig till hyresnämnden i oktober. Nämndens beslut var enhälligt: mannen har inte skött sin del av avtalet.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

En boende i Strömstad misskötte sig inte lika grovt med hyresinbetalningarna, hon har missat november och december förra året. Däremot struntade hon helt i ett annat ansvar: att be värden om lov för andrahandsuthyrning. 

Annons

Strömstadsbyggen fick veta att någon annan bodde i trerummaren som kvinnan hyrde. Enligt andrahandshyresgästen hade hon flyttat utomlands. 

Även i det fallet fick värden rätt av hyresnämnden att säga upp sin hyresgäst. Det är inte okej att låta någon annan bo i sin lägenhet och dessutom slarva med hyran enligt nämndens beslut.

Annons
Läs ocksåRiskerar förlora sitt hyreskontrakt – hyrde ut åtta nätter via AirbnbAirbnb och pengar.

Ingen av de berörda hyresgästerna hörde av sig till hyresnämnden för att förklara vad som skett. Både mannen i Uddevalla och kvinnan i Strömstad struntade i att komma till sammanträdet där saken avgjordes. Efter den 31 januari står de utan hyreskontrakt hos de kommunala värdarna.

Läs också Störningsjouren hittade kvinna inlåst i förråd – värden vill vräka en man i huset Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Öppnade utan byxor på annan adress – förlorar sitt hyreskontrakt Hyresgäst ringde störningsjouren 41 gånger och skrek ”åk hem till Afrika” till grannar – sägs nu upp från lägenhet

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.