Annons

Slarviga hyresgäster mister kontraktet

Bohuslän Mannen i Uddevalla var notoriskt sen med hyrorna. Kvinnan i Strömstad hyrde ut lägenheten i andra hand utan tillstånd. Båda måste flytta beslutar hyresnämnden.

I maj 2008 flyttade en man in i en trea hos Uddevallahem och betalade till en början sin hyra, som då låg på knappt 5 200 kronor per månad. Sedan januari 2010 har hyresgästen varit sen med betalningen alla månader utom fyra. Förseningarna har spänt från någon dag till som mest 44 dagar. Sedan juli 2012 har ingen betalning skett alls.

Värden vände sig till hyresnämnden i oktober. Nämndens beslut var enhälligt: mannen har inte skött sin del av avtalet.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

En boende i Strömstad misskötte sig inte lika grovt med hyresinbetalningarna, hon har missat november och december förra året. Däremot struntade hon helt i ett annat ansvar: att be värden om lov för andrahandsuthyrning. 

Annons

Strömstadsbyggen fick veta att någon annan bodde i trerummaren som kvinnan hyrde. Enligt andrahandshyresgästen hade hon flyttat utomlands. 

Även i det fallet fick värden rätt av hyresnämnden att säga upp sin hyresgäst. Det är inte okej att låta någon annan bo i sin lägenhet och dessutom slarva med hyran enligt nämndens beslut.

Annons
Läs ocksåDömd för upplopp vräks efter svartuthyrning - ville ha kvar bostaden för snabbare frigivningEn polisbil i brand och tre maskerade personer som fotar och bär på stenar.

Ingen av de berörda hyresgästerna hörde av sig till hyresnämnden för att förklara vad som skett. Både mannen i Uddevalla och kvinnan i Strömstad struntade i att komma till sammanträdet där saken avgjordes. Efter den 31 januari står de utan hyreskontrakt hos de kommunala värdarna.

Läs också Så blev anonyma vittnesuppgifter avgörande när hyresgäst vräks: ”Problematiskt” Betalade ingen hyra på fem år – nu har dödsboet en kvarts miljon i hyresskuld Jens Marcus och Ewa hotades av uppsägning – nu får de bo kvar: ”Underbart” Belamrade sin lägenhet med saker i flera år – därför får hon ändå bo kvar

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.