HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Slutnotan: 10 000 kronor för två månaders garagehyra

Malmö Hyresgästen betalade inte hyran för sin garageplats vid två tillfällen i fjor. Det står honom dyrt. Skulden på 1 700 kronor har vuxit och enligt en dom i tingsrätten tvingas han nu betala 10 000 kronor.
Foto: Anders Högmark/Kristina Wahlgren

Hyresgästen i Malmö hyr en garageplats av det kommunala bostadsbolaget MKB för 874 kronor i månaden. I fjor missade han att betala hyran vid två olika tillfällen vilket ledde till en skuld på drygt 1 700 kronor. MKB krävde in hyrespengarna men hyresgästen betalade aldrig.

MKB vände sig då till tingsrätten med en stämningsansökan men när fallet skulle upp till förhandling dök hyresgästen aldrig upp. Tingsrätten dömer nu på MKB:s uppgifter vilket innebär att hyresgästen tvingas betala 10 000 kronor i stället för bara den ursprungliga skulden. Den tyngsta utgiften blir rättegångskostnader på 9 500 kronor.

Läs ocksåSå hyr du ut din garageplats i andra hand

Det här tvingas hyresgästen betala efter att ha missat garagehyran två gånger:

  • Ränta 87 kronor
  • Inkassokostnad 180 kronor
  • Rättegångskostnad 9 520 kronor

Tingsrätten konstaterar dessutom i sin dom att hyresgästen har förverkat sin rätt till garageplatsen som han nu omedelbart tvingas att lämna.

 

Läs ocksåMKB höjer parkeringspriserna för alla – 10000 platser berörsClara Lopes tycker inte att MKB har gjort någonting som motiverar att hon ska betala mer för samma garageplats.
Läs också Mannens hyreskontrakt räddas av fängelsestraff 25 procent dyrare att parkera till vänster i dubbelgaraget Från ingenjör i byggbranschen till vd för allmännyttiga MKB

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.