Annons

Snart dags att visa premiumbygge i Mariestad

Mariestad Hyresgästerna på Strandgården i Mariestad får utsikt över Vänern, privat brygga, vedeldad bastu och rejäla terrasser. Inom kort är det dags för de första visningarna.
Foto: Eric Svensson/Mariehus
De oregelbundet placerade fönstren ska ge ett behagligt ljusinsläpp.

Mariehus vd Jonas Hedberg är omåttligt engagerad när han får prata om bolagets satsning på Strandgården, projektet med 37 nya lägenheter på Strandvägen i Mariestad. 
– Det är fina, ljusa lägenheter. Här finns verkligen volym och i de flesta har man sjöutsikt redan i hallen. Jag skulle själv kunna tänka mig att bo här, säger han.

Bygget av hyresfastigheten ett stenkast från Vänern är i full gång. När det är klart kommer huset ha sju våningar med blandade lägenhetstyper med extra guldkant, som rejält tilltagna balkonger. Hyresgästerna får även en privat brygga med bastu med direktkontakt till Vänern: via en lucka i bastugolvet går det att hoppa ner i vattnet från bastun.

ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

Hur kommer det sig att ni väljer att satsa på ett lyxigt boende i Mariestad?
– Med det här läget ska huset sticka ut. Det här är vårt premiumbygge, men vi har fått mycket för pengarna. Och utsikten fick vi på köpet, säger vd Jonas Hedberg.

Annons

Under senare år har riskerna med att bygga nära Vänern uppmärksammats. Men på Strandgården är det ingen risk för översvämningar, försäkrar Jonas Hedberg.
– Huset är vattensäkert, källaren är som båt.

Mariehus hoppas att huset kan locka till sig människor även från andra kommuner och några har redan visat intresse. De flesta i kön är dock Mariestadsbor, främst äldre som inte längre orkar med villan.
– Intresset har varit bra, särskilt för de största lägenheterna. Nu finns nio lägenheter kvar. Folk vill gärna kunna titta innan de bestämmer sig, säger Jonas Hedberg.

Läs ocksåNya lägenheterna: trängre, dyrare och sämre planerade

Inom kort ordnar Mariehus lägenhetsvisningar för dem som står i kö. Inflyttningen börjar i mars 2015.

Annons

På Mariehus hemsida kan du följa hur bygget av Strandgården fortskrider.

Fakta: Strandgården i Mariestad

Kommunala Mariehus och entreprenören NCC satte spaden i jorden för projekt Strandgården i december 2013.
Fastigheten ligger nära Vänern och får 37 lägenheter på sju våningsplan.
Kvadratmeterhyrorna ligger mellan 1 300 och 1 500 kronor. Det är betydligt billigare än i landets dyraste nyproduktion som Hem & Hyra granskade 2012. 
Strandgårdens billigaste lägenhet är en etta på 45 kvadratmeter och har en månadshyra på 5 500 kronor. 
Den dyraste lägenheten är på 185 kvadratmeter och får en hyra på 14 800 kronor per månad. 
Inflyttning är beräknad till mars 2015.

Läs också Magnus bor i storstadsområdet där snitthyran rusat snabbast: ”Du får ju ett urval” Forskaren: Nyproduktionen måste minska – "en het potatis" Hyresgästföreningen: "Avskedet av Mariehus vd kan drabba hyresgästerna" Emil fick sänkt hyra för lägenheten – men betalar över 2000 kronor för parkeringen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.