Annons

Snart dags för inflyttning i Tennisparken

Vingåker Inflyttningen i Vingåkershems nya hus i Tennisparken har skjutits fram till 1 april. Alla lägenheterna har blivit uthyrda – samtidigt som efterfrågan på billigare lägenheter är större.
Foto: Vingåkershem
Vingåkershems första nybygge på 20 år är snart klart för inflyttning.

Som Hem & Hyra tidigare har berättat är huset i Tennisparken Vingåkershems första nybygge på 20 år. Ursprungligen var det tänkt att huset skulle stå klart före årsskiftet, men när avtalet med entreprenören skrevs sattes inflyttningsdatumet till 1 mars. På grund av Sörmland vattens rörläggningsarbeten i anslutning till huset sköts inflyttningsdatumet för de 14 lägenheterna fram ytterligare en månad.

Hur har intresset varit för de nya lägenheterna?
– Det har varit bra. Vi har skrivit kontrakt för samtliga lägenheter, säger Anne-Brith Andersson, vd för Vingåkershem.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Över 300 personer står i det kommunala bolagets bostadskö, men enligt Anne-Brith Andersson söker de allra flesta billigare boende än det i Tennisparken, trots att husmodellen är ett av de standardhus Sveriges allmännyttiga bostadsföretag (Sabo) har tagit fram just för att sänka kostnaderna. Hyran ligger på 8 700 kronor i månaden för en trea på 71,9 kvadratmeter och 7 500 kronor för en tvåa på 60,8 kvadratmeter.

Annons

Hur ska Vingåkershem möta efterfrågan på billigare boende?
– Ja, det är kanske tiotusenkronorsfrågan! Det går inte att bygga nytt för de pengarna i dag. Det måste i så fall hända något med bostadsmarknaden som sänker produktionskostnaderna, säger Anne-Brith Andersson.

Vingåkershems nästa projekt är att omvandla det som i dag är en förskola och ett boende för ensamkommande flyktingbarn på Gränden till 14 nya lägenheter.

Läs ocksåGinzas grundare bygger hyresrätter och får Fåglum att blomstra: "En får ju ha lite roligt!"Ginzagrundaren Hasse Haraldsson bygger hyresbostäder och får Fåglum på Västgötaslätten att frodas.

– Projektet startar nästa år, men redan i år kommer vi börja göra om gårdsplanen så att den tilltalar alla åldrar. Tanken är att det ska bli allt från sandlåda för tvååringarna till boulebana för 80-åringarna, säger Viking Jonsson (S), ordförande i Vingåkershems styrelse.

Annons

Även Tennisparken är under upprustning, av Vingåkers kommun, vilket fick stor uppmärksamhet då kommunfullmäktige röstade ja till ett medborgarförslag om en ”kramruta”.  Det finns även planer på en lekplats, ett utomhusgym, en boulebana, en grillplats och en offentlig toalett i parken.

Läs också Kommunens känga till regeringen: ”Orimligt att bli lämnad så ensam” Mögliga skrubbar och källarrum utan brandskydd – här är batteriboomens baksida 95-årig kvinna störde grannarna – fick kontraktet uppsagt: "Stor påfrestning" Hyresgäst får bo kvar - kommunen tvingas vänta med att riva: "Kan inte bara kasta ut mig"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.