Annons

Snart inflyttningsklart på Tullbacken i Jämshög

Olofström Arbetet med Jämshögs nya trygghetsboende Tullbacken är nu inne i en intensiv slutfas. Om bara två månader flyttar hyresgästerna in.
Foto: AnnaKarin Löwendahl
, , ,

Tapeterna som hyresgästerna själva valt har börjat komma upp. Under golvens täckpapp väntar ekparketten. De närmaste veckorna blir alla kök klara. De 24 lägenheterna på Tullbacken, Olofströms första trygghetsboende, är snart redo att ta emot sina nya hyresgäster.

Platschef Jan Martinsson från huvudentreprenören Skanska konstaterar att tidsplanen håller inför slutbesiktningen den 15 mars, och att intresset från de blivande hyresgästerna har varit stort. Flera har gjort spontanbesök vid byggplatsen för att titta och ställa frågor.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Många väntar med spänning, säger Jan Martinsson.

Annons

Det har nästan gått ett år sedan byggbodarna kom på plats förra påsken. Sedan arbetet påbörjades på allvar i maj har flerfamiljshuset helt bytt skepnad, inifrån och ut. Vissa lägenheter har slagits ihop, hissar har installerats, fasaden är utbytt. Inom en månad har samtliga balkonger glasats in.

Än återstår förvisso en hel del arbete innan flyttlassen anländer i början av april. I bottenvåningen färdigställs just nu en gemensam samlingslokal med kapprum, två toaletter och en köksdel med vikväggar. Här ska de boende också kunna nå en vinterträdgård genom en inglasad gång, men denna del blir klar först när markarbetena avslutas senare i vår.

Läs ocksåBrita och Thomas oroliga för brand på trygghetsboendet: "Känns livsfarligt"

Hyresgästerna får även tillgång till en övernattningslägenhet, förråd och en gemensam tvättstuga. Det finns även tvättmaskin och torktumlare i varje lägenhet, samt sprinklers, spis med timer och väl tilltagna badrum. För att få en lägenhet i huset måste minst en av de boende ha fyllt 70 år.

Annons

Läs även: Tullbacken tar form i Jämshög.

Läs också Kooperativ hyresrätt - en boendeform med fördelar och risker Ingrids hyra höjdes tio procent: "Det kom som en chock" Välkommen julklapp på Sofiedals trygghetsboende – hyran sänks med upp till 15 procent Hyresgästerna på trygghetsboendet i Uddevalla får inte tillbaks överhyran

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.