Annons

Snickerifabrik ger plats åt Munkedalslägenheter

Munkedal Ett hus med 15 till 20 lägenheter. Det kan det bli när den gamla snickerifabriken rivs i centrala Munkedal.

Snickeritomten är en del av Sohlbergs industriområde som Munkedals kommun vill förvandla till centrumnära boende. Politikerna i fullmäktige har bestämt att kommunen ska köpa ytterligare tre fastigheter på området. Men det är snickeritomten som står närmast i tur för att bli bebyggd. 

– Där har vi redan en färdig detaljplan så där är det bara att riva snickeribyggnaden och börja bygga. Vi bedömer att det kan bli mellan 15 och 20 lägenheter, säger samhällsbyggnadschef Mats Tillander. 

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Vem ska bygga?

Annons

– Det vet vi inte ännu. Det kan bli vårt kommunala bostadsbolag Munkbo, men det kan även bli en privat aktör. 

Planen är att kommunen ska få tillträde till de övriga tre fastigheterna i höst. Att en ny detaljplan för området ska tas fram och att området så småningom ska ge plats åt ytterligare 40 till 50 lägenheter. Bostäder som Tillander tror kommer väl till pass.

Läs ocksåTrädgårdsexperten John Tizzard: "Gräsmatta vid hyreshuset räcker inte längre"John Tizzard, trädgårdsarkitekt.

– Vi har behöver helt klart fler lägenheter i Munkedal, säger han. 

Annons
Läs också Ann-Charlotte vann hyresfajten – nu får alla i kvarteret lägre höjning: ”Var tvungen att göra något” "Våga tänka tanken att det kan hända" - Jan förlorade allt i branden Folkfest när Hyresgästföreningen kampanjade i Munkedal Vem ska bo i höghuset i Mariestads nya lyxområde?

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.