Annons

Socialdemokraterna i Hyresgästföreningens lokal trots förbud

Växjö ​Under valrörelsen beslutade Hyresgästföreningen att inte låna ut lokaler till några partipolitiska möten över huvud taget. Men i morgon arrangerar socialdemokraterna grötfest i Hyresgästföreningens lokal på Kungsgatan i Växjö.

I september beslutade regionstyrelsen i Hyresgästföreningen Sydost att partipolitisk verksamhet inte får ske i de lokaler som Hyresgästföreningen förfogar över, det handlar främst om kvarterslokaler som är avsedda för hyresgästerna, exempelvis till bomöten och födelsedagskalas.

Även förbundsstyrelsen fattade samma beslut i november. Anledningen var Sverigedemokraternas frammarsch och det faktum att det förekommit att partiet fått låna lokaler som förvaltas av Hyresgästföreningen.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Trots förbudet har socialdemokraterna grötfest i morgon kväll i en av Hyresgästföreningens kvar-terslokaler i Växjö. Det är S-kvinnor och S-kulturföreningen Hansan som står bakom arrangemanget.

– Detta är naturligtvis inte okej. Det strider mot våra riktlinjer, helt klart. Jag har mejlat ordföranden i Växjö och chefen för verksamhetsutvecklarna och tydligen så är detta en miss i informationen, säger Björn Johansson, regionordförande i Hyresgästföreningen Sydost.

Annons

Stoppas grötfesten nu?

Läs ocksåHyresgästföreningen hoppar av evenemang runt Eurovision – ”Glädjen borta”Den svenska artisten Loreen efter Eurovisionvinsten i Liverpool 2023 samt Hyresgästföreningens logga.

– Nej, det är ju lite svårt att ställa in den i dag om det ska vara i morgon. Det känns inte rätt. Missen har ju varit i informationen hos oss någonstans. Då känns det konstigt om den som ska vara i lokalen måste ta konsekvenserna av detta, säger Björn Johansson.

Lite senare under dagen blir det snurrigare för då framkommer det att den som hyrt ut lokalen dessutom är suspenderad från förtroendeuppdrag inom Hyresgästföreningen. När Hem & Hyra når Björn Johansson igen har han kollat upp situationen lite mer.

– Man har bedömt det som att vara lokalansvarig inte är ett förtroendeuppdrag på det sättet att det berörde suspenderingen. Men hon är uppenbarligen informerad om vad som gäller vid uthyrning. Med tanke på att man ska följa våra riktlinjer och även med tanke på suspenderingen så är detta inte lämpligt och föreningsstyrelsen i Växjö får ta tag i detta direkt, säger han.

Annons
Läs ocksåTom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från HyresgästföreningenTvå bilder i en. En vit man med skägg och keps som ser allvarligt in i kameran. I nederkant en bild av mögel på en vägg.

Eftersom det hela ändå landar i att det är Hyresgästföreningens som gjort fel så kommer socialdemokraterna att få hålla sin grötfest.

Hem & Hyra har utan framgång sökt den som är utsedd som ansvarig för lokalen och uthyrningen.  

Läs också Ny lag ska säkra kontraktet för barnfamiljer: "Snävt men ett steg i rätt riktning" Hyrorna klara för 30 000 hyresgäster hos Uppsalahem: ”Hur ska pengarna räcka till?” Efter jättestrandningen – nu rekordhöjs hyrorna i Malmö

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.