Annons

Socialen slarvade med hyran – hon förlorade hyreskontraktet

Burlöv ​En fyrabarnsmamma i Arlöv hotas av vräkning. Orsaken: socialen som sköter kvinnans ekonomi slarvade med att betala hyran.
Kvinnan har haft svårt att sköta sin ekonomi. Därför har hon fått hjälp av socialen sedan 2003. I praktiken innebär det att kvinnans lön betalas in till ett konto hos socialförvaltningen som sedan sköter de viktigaste räkningarna.
 
Ändå har hyran kommit för sent upprepade gånger. I maj 2006 fick kvinnan en skriftlig tillsägelse följt av flera inkassokrav. Till slut sade hyresvärden upp fyrabarnsmamman.
 
I hyresnämnden försvarade sig kvinnan med att det är Burlövs kommun som misskött sig. Trots det gick nämnden på fastighetsägarens linje och godkände uppsägningen.
 
Hyresgästföreningen har nu överklagat beslutet om vräkning till hovrätten.
 
− Hyresgästen har saknat kontroll över sina egna pengar. Hon skall också ha sagt till handläggaren ett flertal gånger att hyran ska prioriteras om det inte fanns pengar till allt, säger Björn Cinthio, som företräder kvinnan.

Annons
Läs också Försäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar Vräks för att han matar fåglar: ”Fågelskrik i ofattbara mängder” Hans saker slängdes i förtid - stämmer kommunen på 94 000 kronor Kvinna i sexrummare vräks - har 90 000 kronor i hyresskuld Tiktok-sjärnan Auri städar hem med sopberg: "Folk lider, jag berättar deras historia" Spelmissbruk ingen ursäkt – familj vräks

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.