Annons

Soffprojekt har gett över 100 sovplatser

Malmö För att mildra bostadskaoset i början av terminen startade studentkåren vid Malmö högskola för sex år sedan ett soffprojekt. Hittills har det räddat över 100 studenter.
Soffa uthyres! Kanske inte jätteskönt, men det är i alla fall en sovplats för att lösa en akut situation. De senaste veckorna har Studentkåren på Malmö högskola hjälpt 100 studenter att hitta en soffa att hyra.

Det är inte direkt något förstahandskontrakt men för över 100 Malmöstudenter har det blivit en räddare i nöden. Det kostar allt mellan inget och 500 kronor i veckan att hyra en soffplats i väntan på en egen studentlägenhet. Många studenter kommer till Malmö i mitten av augusti – samtidigt får de inte tillgång till sina studentlägenheter förrän vid månadsskiftet, vilket ställer till det, berättar Pontus Nilsson på Studentkåren i Malmö.

– Vi är väldigt stolta över att vi har kunnat hjälpa så pass många att lösa den mest akuta situationen, säger Pontus Nilsson.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Men det är knappast en långsiktig lösning att sova på en soffa?

Annons

– Nej, det är det ju inte. Men det handlar framför allt om studenter som väntar på nycklar till en egen studentlägenhet så det är några få veckor det handlar om, säger Pontus Nilsson.

Hur hittar ni soffor?

Annons
Läs ocksåJohnny ville rädda sin bror från hemlöshet – blev uppsagd tre gånger: "Känns som en häxjakt"

– Det är fler som anmäler behov av en soffa att sova på än som vill hyra ut en. Framför allt är det andra studenter eller folk som har en koppling till Malmö högskola på ett eller annat sätt som anmäler sig till oss. Det är underbart att det finns folk som ställer upp, säger Pontus Nilsson.

Läs också Grannen slet av Monas slöja när hon konfronterade rasism mot barn: ”Jag är fortfarande rädd” Nu slipper Maksym och Valentyna bo i chefens barack: ”Mycket bättre att ha ett eget boende” Safija ställer upp för barnen med kramar och djur Här är det dyrast att bli vräkt – stora skillnader i Kronofogdens flyttnota: "Orimligt!"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.