Annons

Sol ska driva flera bostadskvarter

Malmö Det är inga vanliga bostadskvarter som planeras i Hyllie i Malmö. 350 boende kommer att flytta in i så kallade solkvarter.

I tre eller fyra kvarter, med sammanlagt 350 bostäder kommer att drivas med solenergi. Exakt hur det ska gå till är en uppgift för forskare i Lund men kvarteren blir hur som helst unika i sitt slag. Anläggningarna där man ska ta tillvara solenergin ska dessutom vara estetiskt tilltalande. Det beslutade stadsbyggnadsnämnden nyligen.

Området ligger i Hyllie, mellan Pildammsvägen och Södra Vattenparken. I det planuppdrag som stadsbyggnadsnämnden antagit är tanken att solkvarten ska fungera som ett ”skyltfönster” för Hyllie. 

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Solenergi är på väg att få stort genomslag i Sverige. Ett pilotområde som detta kommer att stärka den utvecklingen och Malmö ska självklart vara i frontlinjen, säger stadsbyggnadsnämndens ordförande Karolina Skog (MP).

Annons
Läs också Grannen slet av Monas slöja när hon konfronterade rasism mot barn: ”Jag är fortfarande rädd” Nu slipper Maksym och Valentyna bo i chefens barack: ”Mycket bättre att ha ett eget boende” Safija ställer upp för barnen med kramar och djur Här är det dyrast att bli vräkt – stora skillnader i Kronofogdens flyttnota: "Orimligt!" Här skötte hyresgäster om gården – men sen skulle växterna väck: ”Chockerande”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.