Annons

Solig aktion i Sandviken

Gävleborg Hyresgästföreningens aktion i Sandviken fick en solig start. Vid Maxi Ica fanns förtroendevalda och anställda som svarade på frågor och delade ut ballonger.
, ,

Syskonen Ellen och Sixten Petrelius sken i kapp med solen när de fick ballonger av förhandlare Britt-Lis Bivall. Hon är en av dem som förhandlat med kommunala Sandvikenhus om bland annat hyrorna i bolagets fastigheter och hon var med om att till slut komma överens om framtiden för kvarteret Dalslänningen.

Förhållandet mellan Sandvikenhus och Hyresgästföreningen har inte varit soligt alla gånger och aktionen i dag och i morgon är förutom en chans för föreningen att möta medlemmar och andra hyresgäster också ett sätt att markera mot att Sandvikenhus sagt upp boinflytandeavtalet.  

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Vi vill ha ett nytt samarbetsavtal med Sandvikenhus. Av allmännyttorna i vår region, och så vitt vi känner till i hela Sverige, är det bara Sandvikenhus som agerar på det här sättet. Nu visar vi vilken stark organisation vi är och nyttan för hyresgäster och bolag att arbeta tillsammans, sa regionordföranden och Sanvikenbon Torbjörn Rönnkvist i ett pressmeddelande i dag.

Förutom att finnas vid livsmedelsaffärerna knackade man också dörr för att informera medlemmar och andra om Hyresgästföreningens verksamhet och lyssna på eventuella klagomål om boendet samt i mån av tid mäta eventuella halter av legionellabaktier.

Annons
Läs också Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Ny lag ska säkra kontraktet för barnfamiljer: "Snävt men ett steg i rätt riktning" Hyrorna klara för 30 000 hyresgäster hos Uppsalahem: ”Hur ska pengarna räcka till?” Efter jättestrandningen – nu rekordhöjs hyrorna i Malmö Så renoverades lokalen för 50 000 kronor - ljudisolering viktigt

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.