Annons

Solig aktion i Sandviken

Gävleborg Hyresgästföreningens aktion i Sandviken fick en solig start. Vid Maxi Ica fanns förtroendevalda och anställda som svarade på frågor och delade ut ballonger.
, ,

Syskonen Ellen och Sixten Petrelius sken i kapp med solen när de fick ballonger av förhandlare Britt-Lis Bivall. Hon är en av dem som förhandlat med kommunala Sandvikenhus om bland annat hyrorna i bolagets fastigheter och hon var med om att till slut komma överens om framtiden för kvarteret Dalslänningen.

Förhållandet mellan Sandvikenhus och Hyresgästföreningen har inte varit soligt alla gånger och aktionen i dag och i morgon är förutom en chans för föreningen att möta medlemmar och andra hyresgäster också ett sätt att markera mot att Sandvikenhus sagt upp boinflytandeavtalet.  

Annons
ANNONSTänk rätt när du står inför en ny fastighetsaffär

– Vi vill ha ett nytt samarbetsavtal med Sandvikenhus. Av allmännyttorna i vår region, och så vitt vi känner till i hela Sverige, är det bara Sandvikenhus som agerar på det här sättet. Nu visar vi vilken stark organisation vi är och nyttan för hyresgäster och bolag att arbeta tillsammans, sa regionordföranden och Sanvikenbon Torbjörn Rönnkvist i ett pressmeddelande i dag.

Förutom att finnas vid livsmedelsaffärerna knackade man också dörr för att informera medlemmar och andra om Hyresgästföreningens verksamhet och lyssna på eventuella klagomål om boendet samt i mån av tid mäta eventuella halter av legionellabaktier.

Annons
Läs också Regionkontor flyttar till brokig stadsdel: ”Vi ska vara där folk är” Nu slipper Maksym och Valentyna bo i chefens barack: ”Mycket bättre att ha ett eget boende” Värd vill höja 10,6 procent – "Folk är oroliga att inte klara det" Han ska kämpa för världens hyresgäster - ny generalsekreterare från Malmö: "Omtumlande" Kristin, 28 år, efterlyser fler unga efter ålderschocken: "Det var nästan ingen annan i min ålder"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.