HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Sommarjobbet blev en fullträff

Halmstad Aghead Abu Alneaj tycker att ­sommarjobbet blev en fullträff. För både självkänslan och karriären. Han är en av dem som under åren fått sommarjobb hos sin hyresvärd.
Foto: Petra Martinsson
Idag husvärd. När hyresgäster ringer och felanmäler saker i sina lägen heter rycker Aghead Abu Alneaj ut. Det kan handla om allt från läckande kranar till trasiga spisar. I framtiden kan Aghead Abu Alneaj tänka sig att vidare utbilda sig inom fastighetsförvaltning eller till byggingenjör.

I Halland erbjuder i år många hyresvärdar sommarjobb. Vissa vänder sig till sina hyresgäster, andra till unga i hela kommunen. Nu är det ett tag sedan men Aghead Abu Alneaj är en av många som fått jobba hos sin värd. För honom blev det en fullträff. Och det ena ledde till det andra.

Att som ung och osäker ställa sig framför en grupp ungdomar, och på ett språk som han ännu inte fullt behärskade bestämt tala om för dem vad de skulle göra – den känslan minns Aghead Abu Alneaj med skräckblandad förtjusning.

Läs ocksåI Halland finns många sommarjobb hos hyresvärden

Det var för fyra år sedan och under det första sommarjobbet hos det kommunala bostadsbolaget HFAB. Hans roll var att som arbetsledare styra och vägleda de yngre. Det visade sig att han klarade uppdraget bra och dessutom trivdes han med jobbet.
– Jag kan verkligen säga att det jobbet förändrade mig, jag växte mycket som människa. Från att ha varit osäker blev jag den som ville hoppa in och ta egna initiativ.


I dag är han trygg i sin roll som husvärd. För det där sommarjobbet för cirka fyra år sedan ledde till slut till ett fast jobb. Men det tog tid.

Det första sommarjobbet ledde till ett till sommaren därpå, och till ännu ett en tredje sommar. Vid det här laget visste han att han ville bli husvärd och sökte tjänster som dök upp. När han inte fick dem gick han en utbildning till fastighetsskötare.
– Mitt tips är att aldrig ge upp. Jag var envis och sökte det här jobbet i ett par år och när jag till slut fick det: yes!
Det bästa med jobbet som husvärd tycker han är att det är socialt.
– Jag har underbara kolleger och träffar många hyresgäster. Och så gillar jag att den ena dagen aldrig är den andra lika. En annan sak är att jag ofta måste hitta på egna lösningar på olika problem

Läs ocksåSommarjobbade hos hyresvärden: "Man får en bild av vuxenlivet"Hoppsan! Alen Jusić har fått olja på sig.
Läs också Telge Bostäder erbjuder flest sommarjobb: "Vi vet att de här jobben är viktiga" 20 000 lägenheter i hus som hotas av översvämning – här är du extra utsatt Mats pub är hans hemliga krypin

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.