HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Sommarklubben gör deras lov roligare

Motala Sommarlov kan vara efterlängtat och härligt men också ensamt och långtråkigt. Årets upplaga av Sommarklubben i Motalas största bostadsområden ser ut att kunna bli den mest välbesökta hittills.

Molnen hänger tunga över näridrottsplatsen i bostadsområdet Charlottenborg. Det som enligt flera deltagare är veckans höjdpunkt, fotbollsmatchen där områdets unga utmanar personal från räddningstjänsten, har hunnit pågå en stund när tunga droppar börjar falla för att sedan övergå i ett mer ihållande regn.

Men även om det är näridrottsplatsen som är navet i verksamheten så har man också tillgång till delar av den närbelägna gallerian. Och just i dag är även Motala kommuns bokbuss på besök och många av barnen tar sin tillflykt dit. Bland andra Tareq Zeyad och Khelil Khald, som är på Sommarklubben varenda dag den här veckan.

Läs ocksåAnn-Christin tog strid mot p-hyra

— Det är inte bra att bara sitta hemma. Det är tråkigt att inte ha något att göra, säger Khelil Khald.

För kompisen Tareq Zeyad är det framför allt fotbollen som lockar.

— Jag har spelat med brandmännen. De var bättre än oss. De skjuter jättehårt!

Läs ocksåPlaten höjer hyrorna vid nyår

Inne i gallerian samlas allt fler, både barn och föräldrar, framför den improviserade scenen där elever från Kulturskolan uppträder.

— Det här är vårt sommarjobb, berättar Jonna Thorsson, som spelar tvärflöjt tillsammans med Elin Hagman.

Bakom Sommarklubben står hyresvärden Platen tillsammans med Hyresgästföreningen och Östergötlands idrottsförbund. Även om mycket fokus är på idrott så är tanken att det ska finnas andra typer av aktiviteter också, som dans och möjlighet att spela olika spel.

Läs ocksåRökstopp hos hyresvärd i Motala

— Alla är välkomna oavsett ålder, men vi vill helst att små barn har någon vuxen med sig, säger Rasmus Gunninge, som är en av ledarna på Sommarklubben.

Tanken med Sommarklubben är att erbjuda vettig sysselsättning för lovlediga.

— Det är bra att komma ut och röra på sig, säger Rasmus Gunninge.

— Alla är välkomna oavsett ålder, säger Rasmus Gunninge, en av ledarna på Sommarklubben.

Att räddningstjänsten kommer på besök med sina brandbilar och umgås en stund med barnen tror han är bra för att motverka problem som uppstått på andra håll i landet med bland annat stenkastning mot blåljuspersonal.

— Vi vill få i gång en dialog om vad som är okej och vad som inte är okej.

Sommarklubben hålls i tre stora bostadsområden i Motala. Först ut, förra veckan, var Väster och nästa vecka är det Eköns tur. När Hem & Hyra kommer på besök i Charlottenborg har drygt 170 barn redan hunnit delta i aktiviteterna i just det här området, och då återstår fortfarande en dag full med lek och aktiviteter.

— Jag har känslan av att det är lite fler än vanligt som är med i år, säger Rasmus Gunninge och tillägger:

— Det visar väl att behovet finns.

Läs också Solen ska driva tvättstugor i Gamla stan Sidra från Motala får träffa sin hyresvärd vid kastanjen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.