HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Sopdumpning – då rev bolaget tre soprum

Nynäshamn Flera ton sopor som dumpades utanför grovsoprum och mängder av råttor. Nynäshamnsbostäder fick nog av problemen och rev soprummen. Nu får hyresgästerna slänga sina grovsopor i containrar.
Nynäshamnsbostäder har rivit flera grovsoprum på grund av mängder av råttor och att tonvis med sopor dumpades utanför.

Nynäshamnsbostäder har rivit tre grovsoprum på Backluravägen 27-35, Carl Bondes väg och Stora Vika i Sorunda. Skälet var att grovsoprummen var fulla av råttor, sopor på golvet och att det ställdes sopor utanför grovsoprummen.

– Vi hade väldiga problem med att folk som inte bodde i området åkte förbi och dumpade sina sopor, byggavfall och möbler, säger Annika Kurtsson, informationschef på bolaget.

Läs ocksåExperten: Därför är råttorna inte rädda för oss

Hon berättar att problemen med att sopor dumpades var störst utanför grovsoprummet på Backlura.
– Det var flera ton i veckan, vansinniga mängder, säger hon.

Bolaget testar sig fram för att ordna fram möjligheter att slänga grovsopor för hyresgästerna. Vid de återstående soprummen på Baackluravägen har de satt aptus-lås på de två soprum som är kvar så att inte obehöriga kan gå in.

På Carl Bondes Väg och i Stora Vika ska bolaget pröva att ha containrar i bostadsområdena varje kvartal under 2018.
– Vissa har varit nöjda med förändringarna, andra missnöjda. Men vi prövar oss fram för att hitta en lösning som fungerar, säger hon.

Läs ocksåHjälp! Råttorna gnager för miljoner - "Aldrig sett så stora"
Läs också Så svarar värdarna om gnagarna Anklagar hyresvärden för skitig sophantering Hyresgästerna får betala för dålig sophantering - hyrorna höjs

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.