HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Sopdumpning – då rev bolaget tre soprum

Nynäshamn Flera ton sopor som dumpades utanför grovsoprum och mängder av råttor. Nynäshamnsbostäder fick nog av problemen och rev soprummen. Nu får hyresgästerna slänga sina grovsopor i containrar.
Nynäshamnsbostäder har rivit flera grovsoprum på grund av mängder av råttor och att tonvis med sopor dumpades utanför.

Nynäshamnsbostäder har rivit tre grovsoprum på Backluravägen 27-35, Carl Bondes väg och Stora Vika i Sorunda. Skälet var att grovsoprummen var fulla av råttor, sopor på golvet och att det ställdes sopor utanför grovsoprummen.

– Vi hade väldiga problem med att folk som inte bodde i området åkte förbi och dumpade sina sopor, byggavfall och möbler, säger Annika Kurtsson, informationschef på bolaget.

Läs ocksåSopmängden växer – här slänger invånarna mest

Hon berättar att problemen med att sopor dumpades var störst utanför grovsoprummet på Backlura.
– Det var flera ton i veckan, vansinniga mängder, säger hon.

Bolaget testar sig fram för att ordna fram möjligheter att slänga grovsopor för hyresgästerna. Vid de återstående soprummen på Baackluravägen har de satt aptus-lås på de två soprum som är kvar så att inte obehöriga kan gå in.

På Carl Bondes Väg och i Stora Vika ska bolaget pröva att ha containrar i bostadsområdena varje kvartal under 2018.
– Vissa har varit nöjda med förändringarna, andra missnöjda. Men vi prövar oss fram för att hitta en lösning som fungerar, säger hon.

Läs ocksåSluga råttor sätter skräck hos hyresgäst
Läs också Råttbesök plågar hyresgäster i Bunkeflostrand Utökad råttjakt i Järva Nu slipper du betala dubbelt för återvinningen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.