HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Sopplunch om upprustning och nya hyresrätter

Värmdö Försäljningen av halva Värmdö bostäder till Rikshem har precis blivit klar. Hyresgästföreningen bjöd politikerna på tomatsoppa och samtal med Ilja Batljan från Rikshem.

Två gånger om året bjuder Hyresgästföreningen i Nacka-Värmdö politikerna i respektive kommun på sopplunch. Vid dagens träff i lokala hyresgästföreningen Lugnets lokal medverkade ett tiotal värmdöpolitiker. Frågorna som dryftades handlade om allt från översiktsplaner till kompostering.

– Vi har fått veta att nästa ombyggnad i Värmdö Bostäder blir i Hästhagen. Där kommer vi att ha möte under hösten för att starta en samrådsgrupp, berättar Dennis Gråfors, vice ordförande i Hyresgästföreningen Nacka-Värmdö och fortsätter.

Läs ocksåHyreskraven väcker ont blod - men försvaras av värdarna

– Det är viktigt att komma in tidigt i processen så att hyresgästerna ha möjlighet att påverka. Till exempel genom att välja material som laminatgolv som är betydligt mer ekonomiskt än ekparkett. 

– Där har vi ett viktigt uppdrag tillsammans att pressa kostnaderna, instämde Ilja Batljan. 

Rikshem tar över halva Värmdö bostäder från och med december och Batljan betonade att han inte vill blanda sig i förvaltningen innan de tillträtt.

Läs ocksåFrån 12 procent ner till två – 120 hyreskrav inne, så mycket vill din värd höjaHyresförhandlingar 2023, Hyreshöjning, Hyresgästföreningen

– Vi låter på några ställen hyresgästerna välja nivå på upprustningen, för att möjliggöra för alla att kunna bo kvar. Det har fungerat bra, sa han och tillade att de stora volymer som bolaget kan beställa också får ner kostnaderna avsevärt.

Rikshem planerar att bygga tusen lägenheter i Värmdö och tittar på lämpliga lägen, gärna kollektivtrafiknära. Och när frågan om kompostering kom upp, något som i dag bara är möjligt i ett par områden, togs det emot positivt.

– Vi har en bra dialog med politikerna, det här är ett bra sätt att träffas och påverka, sa Dennis Gråfors efter lunchen.

Läs ocksåRapport: Bostadsbolagen visar fortsatt god ekonomi: ”Ingen anledning att chockhöja hyror”
Läs också Tidigare ordförande i lokal hyresgästförening sägs upp Ingen prövning i Högsta domstolen – Maria får bo kvar i hotellhus

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.