HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Spektakulär slottsvåning hyrs ut för 40 900 i månaden

Kungsholmen Vad sägs om en nyrenoverad slottsåtta på 254 kvadratmeter? Nu finns det chans att få hyra en av Stadsholmens mest unika lägenheter - om du står i bostadskön och kan betala en månadshyra på 40 930 kronor.
Foto: Roger Rosenlund
Hela andra våningen är färdigrenoverad och ska nu hyras ut för första gången som en lägenhet. Åtta rum, 254 kvadratmeter i slottsmiljö.
Det kan vara den mest unika bostaden som lagts ut på Bostadsförmedlingen i Stockholm. En totalrenoverad 1700-tals våning på 254 kvadratmeter på Kristinebergs slott hyrs nu ut för första gången. Månadshyran ligger på 40 930 kronor.

– Vi har byggt nya badrum och ett nytt kök, bytt el och sett över alla ytskikt. De vackra målningarna på dörröverstyckena och stora delar av väggarna är restaurerade, liksom trä- och stengolv. Vi har även renoverat och bevarat en gammal diskbänk och måttat in den i den nya köksinredningen säger fastighetsingenjören Pelle Byström, Stadsholmen, i ett pressmeddelande.

Under coronatider visas inte lägenheter som förmedlas via Bostadsförmedlingen fysiskt. I stället kan man se sig omkring med hjälp av den virtuella lägenhetsvisaren.

Läs ocksåPärlan i Stockholms bostadskö: En åtta på slottet

Slottsvåningen lades ut på Bostadsförmedlingens hemsida i går, den 28 september, och ligger ute för intresseanmälan fram till den 1 oktober. Än så länge har det inte varit någon anstormning. På tisdagsförmiddagen, dagen efter, hade knappt 200 anmält intresse.

Anna Jonsson kommunikationsansvarig för Bostadsförmedlingen, säger att det är ett väldigt unikt objekt som inte liknar något de förmedlat tidigare.

– Många väntar in i det sista med att anmäla intresse, så det är lite väl tidigit att säga något om hur stort intresset blir, säger hon.

Läs ocksåInga visningar i coronatider - fick bara se en planritning
Fakta: Byggdes av socker- och tygkung
  • Historien om Kristinebergs slott tar sin början då malmgården etablerades i mitten på 1600-talet.
  • Fastigheten byggdes sedan av socker- och tygkungen Roland Schröder i mitten av 1700-talet.
  • Lägenheten har aldrig tidigare varit tillgänglig för bostadssökande tills nu.

Källa: Stadsholmen


Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.