Annons

Spiontejp fick inte hyresgäst vräkt

Malmö ​Idag kom hyresnämndens beslut om den uppmärksammade fallet där MKB satt spiontejp på en sjuk kvinnas lägenhetsdörr för att bevisa att hon inte bor där. Kvinnan får bo kvar. Ett glädjens besked, enligt Hyresgästföreningens regionchef Christina Wessling.

​Det kommunala bostadsbolaget MKB försökte få en äldre och sjuk kvinna avhyst från sin lägenhet med argumentet att hon inte bor där. Bevis samlade man genom att bland annat tejpa dörren och med elräkningar.

Christina Wessling, regionchef på Hyresgästföreningen, har tidigare riktat skarp kritik mot MKB:s metoder som hon uppfattar som kränkande och är nu lättad över beslutet från Hyresnämnden.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar
– Det är seger. Beslutet säger klart och tydligt att de metoder som MKB praktiserar inte är lämpliga och är något de borde sluta med omedelbart, säger Christina Wessling.
 
Hon fortsätter:
– Jag kan förstå om fastighetsägare ibland tvingas avhysa hyresgäster som stör sina grannar eller inte betalar hyran. Men inte på de här grunderna och med de här metoderna.
 
Men om en lägenhet står tom då?
– Men hur vet man det? Det måste man kunna styrka och det har ju inte det här fallet inte lyckats, säger Christina Wessling.
 

Annons
Läs också Skjutning i lägenhet – hyresgäst med bostad i Frankrike sägs upp Godsägarna krävde dubblerad hyra i nämnden: "Ville veta var taket går" Flera års slarv med hyran och varningar om uppsägning – så räddades ändå kontraktet Kommunen grep in – unikt undantag från uthyrningsregler när Leksandsbo fick ny bostad Meterhöga lågor när hyresgäst eldade på uteplatsen – tvingas flytta och betala 90 000

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.