HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Spottloskan landade rakt i munnen – nu tvingas hyresgästen att flytta

Malmö Mitt under brinnande pandemi skickade Malmöbon iväg en spottloska som träffade rakt i munnen på hyresvärdens anställde. Efter bråket tvingas familjen nu att lämna sitt hem. "Jag har aldrig blivit så kränkt i hela mitt liv", sa den anställde under förhandlingen i domstolen.
Foto: Gettyimages

Familjen hade fått stopp i avloppet under köksvasken men tyckte inte att de fick hjälp av hyresvärden tillräckligt snabbt. Pappan i familjen gick till värdens kontor i bostadsområdet och hamnade där i en hätsk diskussion. När personalen inte vill släppa in honom på kontoret satte hans son en fot i dörren och pappan spottade sedan rakt i ansiktet på en av de anställda genom den halvöppna dörren. Spottloskan landade i munnen.

Enligt den anställdes egna uppgifter i hyresnämnden blev han ”rejält blöt i munnen”. Han sköljde munnen med handsprit och tog en dusch men blev trots det sjuk. Flera provtagningar senare tyder dock inte på att det var Covid19. Men han ”har aldrig blivit så kränkt i hela sitt liv”.

Läs ocksåGrillade mat i vardagsrummet – nu river värden hyreskontraktetRäddningstjänsten och en grill.

Hyresvärden menade att beteendet var oacceptabelt och sade upp familjen. Fallet har nu prövats av hyresnämnden som ger värden rätt att riva kontraktet.

Annons

I nämnden förklarade den spottande mannen att han inte förstått hur systemet med felanmälningar fungerade och att han varken kan läsa eller skriva på svenska. Men det blidkade inte nämnden. Han har bott i lägenheten i fem år och hyresnämnden konstaterar att det är ”osannolikt” att han under tiden inte blivit bekant med hur man anmäler fel i lägenheten. Och oavsett det är det inte rimligt att försöka tränga sig in på hyresvärdens kontor.

Mannen försvarade sitt spottande och menade att det inte var medvetet utan att det hände vid en situation som var ”upprörd och stressig”. Men hyresnämnden konstaterar i sitt beslut att det är att betrakta som ett brott att spotta någon i ansiktet. Det handlar om ofredande. Och när det dessutom sker under rådande pandemi ser nämnden agerande som ”mycket allvarligt”.

Annons
Läs ocksåVärd skilde sig och ville ha lägenhet - sa upp hyresgäster

Eftersom det finns skolbarn i familjen får de uppskov med att flytta tills terminen är slut.

Corona i Hyressverige
Läs också Kastade vattenballonger och sköt fyrverkerier från lägenheten – kan vräkas efter flera varningar Totalförstörde ettan på fem månader – krävs på nära en kvarts miljon kronor Vidrig stank spreds i hyreshuset - utpekade grannen slängs ut: "Har inte orsakat lukten"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.