Annons

St Anna kan få nytt hyreshus

Söderköping Äldreboendet Stenbrinken i St Anna ska läggas ned. Nu undersöker kommunen om byggnaden kan bli nya hyreslägenheter och trygghetsbostäder.

Det var i somras som Söderköpings kommun tog beslutet att lägga ned äldreboendet Stenbrinken i kustsamhället St Anna, tre mil utanför Söderköping. Kommunens plan är att byggnaden i stället ska kunna användas till nya bostäder om det finns en tillräcklig stor efterfrågan.

– Tanken är att det ska kunna bli trygghetsboende kombinerat med hyreslägenheter. För att få reda på om det finns ett intresse så har vi skickat ut en enkätundersökning, säger Tuula Ravander, (S) ordförande i socialnämnden.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Enkäten finns på kommunens hemsida men har också skickats ut per post till alla boende i kommunen som är 70 år och äldre. Undersökningen avslutas i början av nästa vecka.

– Vi har fått in en del svar och det finns ett intresse, men hur stort det är vet jag inte än, säger Tuula Ravander.

Enligt kommunen skulle bygganden kunna byggas om till mellan åtta och tio nya lägenheter.

Annons
Läs ocksåHyresgäster tvingas leva med fel efter renovering: "Vi har varit helt gråtfärdiga"Hyresgäst i kök, barack från byggfirma.

– Så fort vi vet att det finns ett intresse så kommer vi att sätta igång. Ombyggnaden skulle kunna vara klar under nästa år och med inflyttning under 2018, förklarar Tuula Ravander.

Vad händer om det inte finns ett tillräckligt stort intresse?

– Jag vet faktiskt inte. Då måste vi  se om byggnaden kan användas av någon annan verksamhet, säger hon.

Läs ocksåFlera renoveringar stoppas efter byggfirmans konkurs

Stenbrinken ägs i dag av kommunen och förvaltas av kommunens bostadsbolag Ramunderstaden. Om det blir aktuellt med bostäder räknar bolaget med att bli inblandade.

Annons

– Min bedömning är att det kommer krävas en hyfsat stor insats för att förvandla byggnaden till bostäder. Frågan är om man är beredd att betala för de hyror som det blir, säger Thomas Angström, vd för Ramunderstaden. 

Läs också Hyresvärdar bromsar byggandet - oroas av räntesmäll Nybygget som blev ett fuskbygge Byggstart för nya hyreshus i Söderköping

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.