HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Stångåstaden bygger bostadsrätter

Linköping För första gången satsar Stångåstaden på att bygga bostadsrätter. I Lugnet i den nya stadsdelen Ebbepark i Linköping ska bolaget bygga 290 lägenheter, varav hälften blir hyresrätter.
Foto: Stångåstaden
De planerade bostäderna i Lugnet i Ebbepark.

Ebbepark är namnet på Linköpings nya stadsdel i Östra Valla där det planeras för nya bostäder och verksamheter. Det område som kommunägda hyresvärden Stångåstaden kommer att utveckla heter Lugnet.

Planen är att bygga 290 lägenheter varav ungefär hälften kommer att vara bostadsrätter.

Läs ocksåSmåstadsidyll med skamfilat rykte - nu fyller Skäggetorp 50En man och en kvinna i Skäggetorpscentrum.

— Det är första gången vad jag känner till som vi bygger bostadsrätter. Ett skäl är att det ger en blandning av boendeformer vilket är bra. Det andra är att skattesystemet är orättvist när det gäller att bygga hyresrätter och att vi får en bättre lönsamhet med bostadsrätter. Vi får en bättre ekonomi vilket alla våra hyresgäster tjänar på, säger Fredrik Törnqvist, vd på Stångåstaden.

Enligt Stångåstaden kommer bostäderna i Lugnet vända sig främst till familjer som önskar en något stillsammare boendemiljö. Lägenheterna kommer bestå av ettor, tvåor, treor, fyror och femmor. Området består av tre kvarter och kommer att färdigställas i etapper. Byggstart beräknas ske under våren 2019.

— Vi har inte märkt av någon avmattning än när det gäller efterfrågan på lägenheter i vår nyproduktion. Utan vi ser fortfarande ett behov att det byggs fler bostäder, säger Fredrik Thörnqvist.

Läs ocksåSå vill hyresvärdarna göra Berga mer attraktivt
Läs också Fler felanmälningar när lägenheten blir arbetsplats Hyreshöjningen skjuts upp - så här stor blir den Anklagade grannen för olaglig tvätt - nu måste 77-åringen flytta

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.