HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Stanken av kattkiss sprider sig i hyreshuset

Trelleborg En hyresgäst i Trelleborg riskerar att förlora sitt hyreskontrakt efter anklagelser om vanvård. Enligt ägaren krävs det omfattande sanering för att få bort lukt av kattkiss och städkemikalier från bostaden.

Grannarna menar att den starka lukten läcker ut från lägenheten till trapphuset. De har redan slagit larm till miljöförvaltningen i Trelleborg. Nu har kattägaren blivit uppsagd och riskerar att tvingas flytta när hyresnämnden har gjort sin bedömning.

Enligt handlingarna i ärendet har värden upptäckt stora brister vid en besiktning av bostaden, som ligger i centrala Trelleborg. Det handlar främst om lukt från kattkiss men även från stora mängder städkemikalier och doftspray som har använts för att dölja stanken.

“Obehagligt för de som måste gå in i trapphuset”, konstaterar en besiktningsman i protokollet från besöket.

Katten på bilden är inte samma som i artikeln.

Värden menar att lukten från djuret och städförsöken har satt sig i ytskikten i hemmet vilket innebär att det nu krävs en “omfattande sanering och reparation”. Den utpekade kattägaren har ännu inte bemött anklagelserna.

Problem av den här typen är inte helt ovanliga och tillhör en av de dyrare skadorna som kan uppkomma i en lägenhet. Hem & Hyra har tidigare rapporterat om flera fall runt om i landet när slutnotan för saneringar kopplat till just kattkiss landat på hundratusentals kronor. För fyra år sedan stämdes exempelvis en hyresgäst i Burlöv via tingsrätten på 220 000 kronor.