Annons

Stena bygger 750 hyresrätter

Haninge Haninge växer så det knakar. Stena Fastigheter tog i går första spadtaget för 1 500 bostäder i det nya bostadsområdet Vega. Hälften ska bli hyresrätter.
Foto: Kenneth Samuelsson
Det var glada miner när PG Sabel på Stena Fastigheter och Meeri Wasberg, (S), kommunstyrelsen ordförande i Haninge, tog första spadtaget.

PG sabel vd Stena fastigheter Stockholm berättar att bolaget ska bygga 300 -400 lägenheter i Stockholm per år de kommande åren. Företaget har nyligen byggt 225 nya lägenheter i Gustavsberg och planerar några hundra lägenheter i Upplands Väsby. Men det särklass största projektet de närmaste åren är satsningen i Vega där bolaget bygger 1 500 bostäder.

– När vi bygger så siktar vi på att hälften ska vara hyresrätter och hälften bostadsrätter. Vi tror det är bra att blanda upplåtelseformer sedan ger det bättre ekonomi i projektet, säger han.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Hyrorna ska förhandlas med Hyresgästföreningen men han tror att de landar på cirka 1 850 kronor per kvadratmeter och år i normhyra. Vilket blir nära 12 000 kronor i månaden för en trea på 77 kvadratmeter.

Annons

Meeri Wasberg, (S), och kommunstyrelsens ordförande i Haninge som medverkade vid byggstarten välkomnar att det byggs i kommunen.

– Men vi vill att olika upplåtelseformer så nu ska vi gå igenom Haninge del för del och styra mot hyresrätter där det är mycket villor och bostadsrätter och vice versa, säger hon.

Annons
Läs ocksåVärdarnas knep som höjer hyran – därför betalar du mer än grannenPrivata storvärdar renoverar tomma lägenheter, strandar hyresförhandlingen och hyr sedan ut till hyror de själva sätter. Ibland pressas nya hyresgäster att skriva på avtal om att förhandla hyran direkt med värden. Fredrik Alexandersson vägrade. Det har sparat barnfamiljen många tusenlappar.

 

Läs också Så svarar värdarna på kritiken om smyginförd marknadshyra: ”Skillnaden minskar efterhand” Så lockar hyresvärdar med rabatt på hyran - Alexandra betalar mer än grannen Ensamstående fyrbarnsmamman Sarah i nybyggd lägenhet: "Vågar inte tänka på hyreshöjningar" Få sätter in persienner trots väntad rekordsommar

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.