HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Stena vill höja hyrorna i Göteborgsområdet

Göteborg Göteborgs största privata hyresvärd, Stena Fastigheter, vill höja hyrorna med upp till fyra procent från årsskiftet. Förhandling med Hyresgästföreningen pågår.

Närmare 8 500 göteborgare och ungefär 180 Mölndalsbor berörs när Stena Fastigheter Göteborg AB nu yrkar på höjda hyror.

Störst andel hushåll finns i Lövgärdet och Smyckeparken, sammanlagt 2 100 stycken. I Mölndal berörs hyresgäster på Luktärtsgatan och Ranunkelgatan i Broslätt.

Läs ocksåFyra av tio i området godkänner inte renovering

Inför förhandlingarna med Hyresgästföreningen har Stena presenterat höjningskrav på upp till fyra procent från och med 1 januari i år.

Annons

Hyresgästföreningen avvisar bestämt sådana höjningar. I stället hänvisar man till låg inflation, ett gynnsamt ränteläge samt att många hyresgäster redan i dag får kämpa med hushållsekonomin i en tuff konjunktur.

Man vill också veta hur pengarna från fjolårets hyreshöjningar har använts. För majoriteten av Stenas hyresgäster i Göteborgsområdet höjdes hyran senast i maj förra året. En mindre andel fick höjd hyra från och med juni.

Annons
Läs ocksåSlaget om Pennygången gav eko över Sverige – så gick det senDaniel Carlenfors, Linda Danielsson och Marit Tollesson var med i kampen mot Stena Fastigheters renoveringsplaner 2012.

Andra stora, privata hyresvärdar i Göteborgsområdet, exempelvis Wallenstam och Diligentia, har krävt hyreshöjningar på upp till fem procent i år. Läs mer här:
Privatvärdar i Storgöteborg kräver hyreshöjning

Läs också Två nya hyresuppgörelser klara i Västsverige – så höga blir de Privatvärdar vill höja hyran med 9,73 procent i Göteborg ”Elpriserna går antagligen ner – hyrorna kommer aldrig att sänkas”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.