HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Stenkastande hyresgäst riskerar vräkning

Halmstad Den 45-årige mannen kastade tio stora stenar in genom grannens fönster. Nu kan han förlora sitt hyreskontrakt.

I somras tillkallades polis till bostadsområdet i Halmstad. En berusad man hade då kastat stora stenar genom en grannes fönster. Flera hyresgäster vittnade om att den 45-årige mannen under en längre tid hade skrämt de boende i området. Mannen har bland annat ropat rasistiska ord och vandrat runt med stora stenar i händerna. 

När polisen besökte mannens lägenhet upptäckte de att 45-åringen även förvarande stenar inne i sin bostad. Mannen har sedan tidigare fått en skriftlig varning av det kommunala fastighetsbolaget HFAB efter att han huggit med en kniv i en annan grannes ytterdörr.

Läs ocksåKnuffade och skrek åt sina grannar – kvinna blir uppsagd för andra gången av Uppsalahem

Efter händelsen i somras valde HFAB att avsluta den hotfulle mannens hyreskontrakt. Eftersom mannen vägrar att flytta har ärendet blivit ett fall för hyresnämnden. 

Den 29 mars meddelar hyresnämnden sitt beslut.

Läs också Macheteman bar kniv i domstolen – terrorn fick grannar att flytta Kenneth kan förlora sitt bibliotek - enligt hyresvärden är det han kallar hem en lokal Sopor täckte lägenheten – nu vräks kvinnan: "Omedelbar brandrisk" Nytt sätt att leverera paket – därför testar värden över tusen luckor i 20 bostadsområden

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.