Annons

Stockholms stad säljer 5 200 hyresrätter

Nyheter Stockholm stad vill sälja 5 200 allmännyttiga hyresrätter till privata fastighetsägare. Under tisdagen ska berörda hyresgäster informeras. – Det är upprörande, fullständigt tokigt, säger Terje Gunnarson, ordförande för Hyresgästföreningen i Stockholm.​

​Hem & Hyra har tidigare rapporterat om de rykten som florerat kring Stockholms stads planer på att sälja tusentals lägenheter till privata värdar.

Nu ser planerna ut att bli verklighet.
Totalt handlar det om 5 200 lägenheter i Stockholm södra och västra förorter som ska bjudas ut till försäljning. Syftet ska vara att minska de kommunala bostadsbolagens dominerande roll, enligt ett pressmeddelande.
Terje Gunnarson är ordförande för Hyresgästföreningen i Stockholm.
– Det är upprörande, fullständigt tokigt. De som har valt att bo i de här lägenheterna har valt att bo hos allmännyttan, säger han.
 
Kristina Alvendal (m), bostads- och integrationsborgarråd i Stockholm, säger att pengarna från försäljningen ska gå till upprustning och nybyggnation.
”Vi ställer höga krav på en eventuell köpare: de ska ha väldokumenterad god erfarenhet av förvaltning av bostadsfastigheter i Sverige, vara ansvarstagande och långsiktiga i sitt ägande av bostadsfastigheter. Köparen ska också ha tydligt kundfokus i sin bostadsförvaltning och en uttalad ambition att bidra till utvecklingen av berörda områden. Vi förutsätter också finansiell stabilitet i bolaget”, meddelar Kristina Alvendal.
 
Det resonemanget köper inte Terje Gunnarson. Han tror att försäljningen kommer att driva upp hyresnivåerna i staden och att försäljningen sker av rent ideologiska skäl.
– Politikerna har nu medvetet valt ut områden där hyresgästerna inte velat ombilda sina lägenheter, säger han.
Information till berörda hyresgäster går ut under tisdagen.
 

Annons
 

Annons
Läs också Tänk rätt när du står inför en ny fastighetsaffär Efter ombildningsbluffen: Toppmäklare blir utan legitimation Efter gigantisk ombildningshärva – toppmäklare tar strid Definitivt stopp för ombildningar i Göteborg Borgerlig allians vill ombilda kommunala hyresrätter i Nynäshamn Ombildningskritikern Anders köpte sin hyresrätt: "Helst hade jag fortsatt att hyra"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.