Annons

Stolthet hem i brevlådan

Karlshamn ​De har engagemang, glädje och stolthet. Adina Nilsson och Hanna Kajsajuntti gillar verkligen tidningen de gör och ingen kan tvivla på att de hamnat rätt i livet.
– När man fotat och det kommer in i tidningen reagerar folk och säger ”gud, vad bra du är på att fota”. Jag är rätt konstnärlig och ÄLSKAR att fota! säger Hanna.
Hon tar de flesta bilderna till tidningen Babbel, medan Adina tycker om att ”kladda på datorn” så hon sköter layouten.
Nu sitter de båda redaktörerna vid det runda bordet på Babbels redaktion. Fulla av idéer och massor av förväntningar. Snart ska de bli fler – så fort de får en ny större lokal och inte längre behöver trängas med Textilhörnet där den dagliga verksamheten i Karlshamn tillverkar vackra tygtryck.
Med nystarten kommer också en helt ny satsning på grävande journalistik och det finns uppslag som kan få stort genomslag. Hemligt vad, förstås, tills tidningen kommer ut i slutet av maj.
Babbel är till för dem som får särskild service i boendet och för dem som arbetar inom dagliga verksamheten. Hanna och Adina bor själva på ett serviceboende där de har tillgång till personal. Men för det mesta behöver de inte hjälpen.
På ett bildspel som de gjort får vi se var de bor. Utanför Adinas port prunkar det överdådigt i flera krukor. Hon är oerhört förtjust i blommor.
– Förra sommaren nådde änglatrumpeten upp till taket ovanför porten, berättar hon.
Adina och Hanna är vänner sedan länge och har varit med sedan tidningens start för två år sedan. Nu har de hunnit öva en hel del.
– Jag har kommit på mig själv med intervjutekniken, att jag ställt ja- och nej-frågor. Men man lär av misstagen, säger Adina och berättar att hon studerar Hem & Hyras reporter.
Hanna har kämpat en del med bildformatering.
– Ibland tror folk att det ser så himla lätt ut, men det är väldigt stort arbete bakom, säger hon.
Fotnot: Tidningen finns att läsa på Karlshamns kommuns webb och har också en sida på Facebook, sök på ”Tidningen Babbel”.

Annons
Fakta: Hanna & Adina


Namn: Hanna Kajsajuntti och Adina Nilsson.
Bor: i serviceboende på Möllebacken i Karlshamn.
Yrke: redaktörer för tidningen Babbel.
Övrigt: Hanna sjunger i bandet Hava. Adina har gröna fingrar.

Läs också Guide till hemförsäkringar Josefin tvingades flytta flera gånger med dottern – så breder korttidskontrakten ut sig Hot om höga viten i Blötberget: Toavatten i pannrummet Här skriver hyresgästerna kontrakt på att vara sociala Makten väljer bort hyresrätten Hallands politiska makthavare väljer villa

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.