HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Stopp för planer att bussa medlemmar till Örebro

Nyheter Hyresgästföreningen har fått ställa in planerade bussresor till Örebro inför demonstrationen mot Socialdemokraternas bostadspolitik.
Foto: Hyresgästföreningen, Wikimedia commons
Förbundsordföranden Marie Linder är bara en av många medlemmar i Hyresgästföreningen som åker till Örebro för att protestera mot Socialdemokraternas och statsminister Stefan Löfvens bostadspolitik.

Tidigare i veckan meddelade Hyresgästföreningen att flera regioner har hyrt in bussar för att köra medlemmar till demonstrationen i samband med partiets kongress i helgen. Detta för att protestera mot regeringens bostadspolitik efter januariavtalet.

Nu visar det sig att medlemmar i sydöstra Sverige som vill delta får ta sig till Örebro på egen hand. Detta då de bor så pass utspritt att det inte skulle vara möjligt att plocka upp dem.

Läs ocksåS-ombuden: Marknadshyror i nybyggt ingen bra idé

De lokala hyresgästföreningarna i Stockholm, Västerås och Göteborg har inte samma problem, utan deras bussar kommer att köra som planerat, säger Teo Strömdahl Östberg, pressekreterare på Hyresgästföreningens riksförbund.

Intresse för att delta har också funnits i andra regioner, säger han.

– Vi har också haft medlemmar som har ringt in till medlemsservice för att fråga om demonstrationen.

Läs ocksåBusslaster med medlemmar ska sätta press på Löfven

 

Läs också Socialdemokraterna beredda att ge efter i bostadspolitiken Maktskifte stoppar ombildningar i Göteborg Så påverkas du som hyresgäst av budgeten i Göteborg

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.