Annons

Busslaster med medlemmar ska sätta press på Löfven

Nyheter Hyresgästföreningen hyr in bussar för att sätta tryck på Socialdemokraterna i samband med helgens partikongress i Örebro.
Hyresgästföreningen och dess förbundsordförande Marie Linder har hamnat på kollisionskurs med Stefan Löfvens Socialdemokraterna. Föreningen dömer ut uppgörelsen om fri hyressättning i nybyggda lägenheter.

Anledningen är missnöje med det så kallade januariavtalet, som innebär att regeringspartiet gjorde en helomvändning när det gäller inställningen till hur hyran sätts i nyproduktion.

– Vi manifesterar för att rätten till ett hem är en del av den generella välfärden. Därför säger vi nej till marknadshyror i nyproduktion. Det är fel väg att gå för en socialdemokratiskt ledd regering och för Sverige, säger Hyresgästföreningens förbundsordförande Marie Linder som själv ska vara på plats under kongressen i Örebro.

Annons
ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

– Vi vänder oss till alla de socialdemokrater som samlas i Örebro för kongress. Vår förhoppning är att få till ett samtal om vikten av bostaden som en social rättighet, säger hon.

Hur många som avses med ”vi” får tiden utvisa, men det kan bli många. I bland annat Göteborg, Stockholm och Västerås planerar Hyresgästföreningens regioner att hyra in bussar för att transportera medlemmar som vill delta i manifestationen till Örebro.

Annons
Läs också Socialdemokraterna beredda att ge efter i bostadspolitiken Marie Linder: Jag är oerhört besviken på Stefan Löfven Hyresgästföreningen demonstrerar mot Socialdemokraterna Kvinna satt i fängelse och lät sin mamma bo i lägenheten – förlorar kontraktet Efter Hem & Hyras granskning: Regeringen skärper regler för äldre hissar

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.