Annons

Stor brist på hyresrätter i Vimmerby

Vimmerby Det har inte byggts några nya lägenheter i Vimmerby sedan 2010. Nu börjar det bli ett problem. Just nu står 300 personer i kö till hyresrätter i Vimmerby. Väntetiden kan vara så lång som sex år.

Idag har det kommunala bostadsbolaget Vimarhem cirka 300 aktivt sökande i sitt kösystem. Samtidigt finns det snart åtta lediga lägenheter till uthyrning. Det rapporterar Vimmerby tidning.

Den genomsnittliga väntetiden på en lägenhet i det kommunala bostadsbolaget Vimarhem är i dag i genomsnitt 1,5 år. Men om man har specifika krav på exempelvis vilket område man vill bo i kan man få vänta upp mot sex år. Sådana populära områden är exempelvis Norrgärdet och Lönnen.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Att trycket ökat på hyresrätter de senaste åren beror på en ökad befolkning och det faktum att det inte har byggts några nya lägenheter överhuvudtaget sedan 2010.

Nu planerar Vimarhem att bygga ett helt nytt hyreshus med ett 40-tal lägenheter på Storgatan i området Pistolsmeden. Planen är att arbetet med det nya hyreshuset ska dra igång i år.

Annons
Läs också När som helst kan marken ge vika – deras hem står mitt i riskzonen ”Hade varit fruktansvärt” Mannen ville spara el, skaffade kamin och orsakade brand – får betala skadestånd Fettklump på 40 ton hittades i avloppsrör – här är proppen som dykare fick hugga bort Kameror kan spåra fettklumpar - därför kan du tvingas betala om du slarvar med matoljan Här höjer värdarna hyrorna utan att förhandla - Wladimir vägrar betala: "Jag blev arg"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.