HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Stora brister kvar efter renovering

Uppsala ​När Stena fastigheter har renoverat sina första lägenheterna på norra Kvarngärdet i Uppsala har mycket blivit fel.– Vi får se om hatthyllan håller, den lossnade häromdagen, säger hyresgästen Anita Jonsson.

​Det är en besviken Anita Jonsson som öppnar dörren till den nyrenoverade lägenheten på norra Kvarngärdet i Uppsala. Standarden skulle enligt hyresvärden Stena bli som nyproduktion, men skavankerna är många: glipor, ojämnheter, hål i väggen och utbuktande kakel. Besiktningen skedde den 31 mars, dagen efter flyttade Anita Jonsson och hennes man tillbaka.

– Sedan dess har jag blivit utelåst två gånger eftersom de inte hade bytt låskolv i ytterdörren.

Läs ocksåHyrorna klara för 6 000 studenter: "Bra uppgörelse ett år som detta"Henrik Krantz, vd AF Bostäder, och Christian Lundberg, förhandlare på Hyresgästföreningen.
Anita Jonsson jobbar som kommunal dagbarnvårdare och har därmed även sin arbetsplats i hemmet.
 
– Det retar mig att arbetarna kommer och klampar in och stör i mitt arbete för att åtgärda allt.
Inne på toaletten är spegeln trasig. Dessutom är det inte fogat mellan tröskel och golv, varken på toaletten eller i badrummet.
 
– Vad händer om mina dagbarn börjar slaska med vatten här?
I badrummet saknas vatten till tvättmaskinen, men nu har hon blivit lovad att få det draget.
 
Målningen av fönster tycker hon är under all kritik. På vissa gångjärn har färgen redan lossnat, likaså har träet kommit fram vid fönstret i sovrummet. Flera av fönstren är nedkladdade med färg.
 
 Vissa saker har blivit åtgärdade, till exempel så har man nu från hyresvärdens sida sett till att det har blivit silikon i övergången mellan diskbänk och skiva. Även de två skåphandtagen som inte fungerade har blivit fixade.
 
Ett annat irritationsmoment är den så kallade skugglisten. Ovanför kyl och frys ser det bra ut, men ovanför diskbänken är det kladdigt och ojämnt med färg.
  
Den kommande hyran är inte klar, eftersom förhandlingarna mellan hyresvärden och Hyresgästföreningen har strandat.

Läs också Småbarnspappan Khaled tvingas betala för dubbla renoveringar: "Det finns folk som gråter" Vattnet avstängt hos Cristian och Rebecca – omröstning fick avgöra startdatum för akuta åtgärden Håkan och Tinnas värd sänker hyrorna och ska betala tillbaka 774 000 kronor Nya ägaren höjde hyran felaktigt – hyresgästen Ann-Sofie: "De nonchalerar oss"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.