Annons

Störs när grannen har sex – krävde vräkning

Västerås En Västeråsbo som länge störts av ljud från sexuella handlingar från lägenheten intill har krävt att grannen ska vräkas. Men hyresnämnden anser inte att sexljuden kan ha påverkat boendemiljön i sådan omfattning att det finns anledning att gå med på det.
Västeråsaren hör mer än han vill höra när grannen på andra sidan väggen har sex. Arrangerad bild.

Västeråsbon har länge legat i konflikt med sin hyresvärd om påstådda störningar från grannen i lägenheten vägg i vägg.

Mannen har framför allt stört sig på två saker. Nämligen att grannen har högljutt sex och på att hans kylskåp brummar högt.

ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

Flera gånger tidigare har fallet varit uppe i hyresnämnden. Två gånger har den klagande västeråsaren överklagat besluten till Svea hovrätt utan att få gehör för sina krav.

Hyresvärden har anlitat ett konsultbolag, specialiserade på oljud i hyreshus, som genomfört ljudmätningar i lägenheten. Något som resulterade i att värden installerade ljudisolerande dämpare och bytte ut alla vitvaror i grannens lägenhet.

Annons

När det inte hjälpte har hyresvärden erbjudit den klagande mannen att flytta till en annan lägenhet. Han har fått fyra alternativ att välja mellan men tackat nej till samtliga.

Läs ocksåHyresvärden betalade inte elräkningar – Gabriel fick duscha i kallvattenGabriel Mårtensson, Vara.

Uppföljande ljudmätningar har visat att ljudnivån nu är okej. Därefter har konsultfirmans tekniker känt sig så hotade av den missnöjde hyresgästen att firman nekat ta fler uppdrag i lägenheten.

Västeråsbon har nu vänt sig till hyresnämnden på nytt. Han hävdar att grannens sexuella aktiviteter och brummande kylskåp fortfarande är ett stort problem. Till stöd för det har han presenterat en egen utredning med bland annat videofilmer och ett stort antal ljudfiler.

Annons

Mannen kräver i första hand att grannen ska tvångsflyttas från sin bostad, i andra hand att han själv ska erbjudas en ersättningslägenhet som han kan acceptera.

Läs ocksåKatastroffilmen skrämmer inte Kirunaborna: "Vi lever med en oro, men inte för att ramla ner i nåt hål"

Men hyresnämnden avslår begärandet om åtgärdsföreläggande. I en sammanfattning skriver nämnden att Västeråsbon inte visat på några omständigheter i boendet som utgör hinder eller men i hyresrättslig mening.

Läs också Kvinna satt i fängelse och lät sin mamma bo i lägenheten – förlorar kontraktet Jonas blev knivskuren i trapphuset – grannen bor kvar ett halvår senare: "Får panikångest" Kvinna i sexrummare vräks - har 90 000 kronor i hyresskuld

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.