Annons

Stort stöd för Rapatac

Gävle ​Rapatac i Gävle som hoppas komma igång med byggandet av sitt allaktivitetshus i stadsdelen Sätra till våren, säljer symboliska tegelstenar till sitt hus, hittills har man sålt 1 625 stycken.

​Initiativtagare till Rapatac är Moussa N´Diaye som arbetat med projektet i flera år. Rapatac har bildat idrottsföreningar för Sätras unga och ser som ett av sina mål att alla barn och ungdomar ska klara skolan och ha en trygg och bra fritid.

– Att vi sålt 1 625 tegelstenar för 100, 500 och 1 000 kronor styck handlar inte så mycket om pengar. Det viktigaste är att det visar att 1 000 Gävlebor tycker att Rapatac är bra och behövs i Gävle, säger Moussa N´Diaye.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Den som köpt en tegelsten får sitt namn på Rapatacs hemsida och den som bidrar med 1 000 kronor kommer också att få sitt namn i Rapatachuset när det står färdigt.

Annons

– Allt är klart för byggstart från vår sida så vi väntar bara på att kommunen ska bli klara med sitt. Det här är ju inte du och ja utan vi alla tillsammans som ska bilda Rapatacfamiljen, säger Moussa N`Diaye.

Rapatacs närmaste samarbetspartner är Gävles kommunala bostadsbolag Gavlegårdarna.

Annons
Läs ocksåGavlegårdarnas hyror klara efter medling
Läs också Maria får bo kvar – utan inneboende: ”Jag måste ta ett beslut om framtiden” Maria bor delar av året i Turkiet för hälsans skull – hotas med vräkning: ”Det gnager i skallen” Hissar kan bli stående när mobilnäten släcks ner Hyresgästen Ulla: Mer strul än trygghet med elektroniska lås

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.