Annons

Strandad förhandling i Mellerud

Mellerud Hyresgästföreningen och Melleruds Bostäder kommer inte överens om hyrorna. Nu står det klart att centrala medlare får rycka in med ett bud.

För två veckor sedan började Hyresgästföreningen och Melleruds Bostäder förhandla om framtidens hyresnivåer. Bostadsbolaget ville ha fleråriga avtal som skulle ge höjningar på mellan 18 och 30 procent i ett perspektiv som sträckte sig upp till fem år framåt.

Men nu står det klart att parterna inte kan komma överens lokalt. Förhandlingen har strandat efter fyra möten.
Enligt ett pressmeddelande från Melleruds Bostäder har bolaget och Hyresgästföreningen fört konstruktiva diskussioner och närmat sig varandra. Det föll dock på att föreningen inte kunde gå med på ett hyresavtal på längre sikt än ett år.
”Hyresgästföreträdarna har låst sig på en ettårsnivå som ligger klart under bolagets behov för att klara högprioriterade åtgärder som renovering av balkonger, takbyten, fasadrenovering, byte av ytterdörrar etcetera”, skriver vd Hans Wikström i pressmeddelandet.

ANNONSTänk rätt när du står inför en ny fastighetsaffär

Närmast får centrala medlare från Hyresgästföreningens Riksförbund och de allmännyttiga värdarnas organisation Sabo försöka hitta ett bud som båda kan acceptera.

Annons

Hem & Hyra har inte lyckats nå Hyresgästföreningens förhandlare för en kommentar under eftermiddagen.

RELATERAT:
Här kan du läsa om fler hyresyrkanden inför nästa år och här finns färdiga hyresuppgörelser för 2015 i Västra Götaland. Båda listorna uppdateras löpande.

Annons
Läs ocksåLars betalar inte värdens smyghöjning: ”Det handlar om solidaritet”

Läs också Hem & Hyras västsvenska undersökning om värdarna som oftast hamnar i tvist om hyran (från 2013). 

Läs också Tusentals får smyghöjd hyra efter strandade förhandlingar: ”Fattar inte vad de håller på med” Beskedet efter strandningen: Rejäl höjning av studenthyror i Göteborg Uppsalahems hyror klara efter strandning Sveriges största hyresuppgörelse strandar

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.