Annons

Strandad forhandling i Svedala

Svedala ​Hyresförhandlingarna mellan det kommunala bostadsbolaget Svedalahem och Hyresgästföreningen har strandat. Svedalahem hade begärt att få höja hyrorna med 5,1 procent, något Hyresgästföreningen inte kunde acceptera.
– Vi har försökt att ha konstruktiva förhandlingar och arbetat för att hitta lösningar. Därför är det extra beklagligt att Svedalahem väljer att avbryta förhandlingarna när vi vill fortsätta förhandla, säger Peter Olsén, förhandlingschef på Hyresgästföreningen.
 
Tommy Seeger, vd för Svedalahem, har motiverat den yrkade höjningen med att Svedalahems hyror släpat efter i kostnadsutvecklingen och att ett bolag som har ambition att bygga nytt även måste ha en god ekonomi.
 
Det resonemanget köper inte Peter Olsén. Som kommunalt bostadsbolag får Svedalahem inte lov att ta ut högre hyror än vad som behövs för att ekonomin ska gå runt, påpekar han. 
Svedalahem kommer nu att vända sig till
Hyresmarknadskommittén för att få ett beslut om ny hyra fastställt.
 
Men det är oklart om Hyresmarknadskommittén kommer att ta upp ärendet. Svedalahem har nämligen lämnat allmännyttornas branschorganisation SABO.​

Annons
Läs också Rebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din Hyrorna klara för 30 000 hyresgäster hos Uppsalahem: ”Hur ska pengarna räcka till?” Allmännyttiga Skebo rekordhöjer hyrorna Gavlegårdarnas hyror klara efter medling Så blir din hyra i Blekinge län 2024 Så blir din hyra i Kronobergs län 2024

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.