Annons

Strandade förhandlingar om Lulebos bofonder

Luleå Lulebo vill frysa bofonderna i de 1600 lägenheter som ska säljas. Det säger Hyresgästföreningen nej till. Nu har förhandlingarna strandat.

Hyresgästföreningen och Lulebo kunde inte komma överrens. Förhandlingarna om en frysning av bofonderna i de 1600 lägenheter som ska säljas har strandat.

– Det finns inget köpekontrakt. Det finns ingen köpare. Vi kan inte gå med på att det periodiska underhållet, bofondspengarna, fryses innan vi vet vem som köper och framför allt när, säger Roger Enbom, förhandlare hos Hyresgästföreningen i Norrland.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Hyresgästerna ska ha fortsatt rätt att bestämma över det underhåll som kommer med bofonderna.

Annons

Lulebo menar å sin sida att det visst finns en tidplan. Därför spelar det inte någon roll om det finns en köpare.

– Vi har en väldigt tydlig tidplan nu. Under första kvartalet nästa år kommer färsäljningarna bli klara. Det är så tydligt det kan bli i en sådan här situation, säger Anna-Stina Nordmark Nilsson, tillförordnad vd på Lulebo.

Annons
Läs ocksåEfter två års utredning - sex personer åtalade i Lulebohärvan

– Det är tråkigt att vi inte kan komma överrens. Jag tycker att vårt förhållande till Hyresgästföreningen har varit bra och det vill vi även fortsättningsvis att det ska vara.

Läs också 43-årig kvinna åtalad efter explosionen i Luleå Tolv år från att förskolan tömdes tills det blir bostäder Lulebohärvan växer – flera företagare har anhållits Gratis att köa i Luleå igen men Mikaelas kötid är förlorad: "Känns surt"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.