Annons

Strandat i Sandviken även i år

Sandviken ​Hyresförhandlingarna med kommunala Sandvikenhus har strandat i år igen. Hyresgästföreningens ordförande i Sandviken Bo-Inge Andersson tycker synd om hyresgästerna.

​I fjol lade Sandvikenhus ett av de högsta buden på ny hyra i hela landet. Förslaget möttes av demonstrationer och namninsamlingar och förhandlingarna strandade.

I år är läget det samma. Ordförande i Hyresgästföreningen i Sandviken, Bo-Inge Andersson tycker inte om det som hänt:

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Nej, det är inte roligt att det blivit så här igen. De som får lida värst är ju hyresgästerna som inte får den nya hyran förrän i februari.

Annons

Sandvikenhus har efter förhandling bantat sitt krav till en höjning på 2,5 procent. Hyresgästföreningen sa i förra veckan nej till det och menade att 1,9 procent var den högsta höjning man kunde acceptera. I det läget strandade Sandvikenhus förhandlingarna.

Vad händer nu?

Annons
Läs ocksåVärdarnas knep som höjer hyran – därför betalar du mer än grannenPrivata storvärdar renoverar tomma lägenheter, strandar hyresförhandlingen och hyr sedan ut till hyror de själva sätter. Ibland pressas nya hyresgäster att skriva på avtal om att förhandla hyran direkt med värden. Fredrik Alexandersson vägrade. Det har sparat barnfamiljen många tusenlappar.

– Vi väntar på att få lämna papperen till Hyresmarknadskommittén och endera återmitterar de till oss så vi får förhandla igen eller så bestämmer de nivån och då får vi acceptera det. Deras beslut kan ju inte överklagas, säger Bo-Inge Andersson.

Läs också Så svarar värdarna på kritiken om smyginförd marknadshyra: ”Skillnaden minskar efterhand” Förra årets hyra höjdes utan förhandling – nu strandar Västerstaden igen Så mycket höjs hyran i Stockholm 2024 – se hela listan Hyrorna klara för 30 000 hyresgäster hos Uppsalahem: ”Hur ska pengarna räcka till?”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.