Annons

Striden i Stockholm trappas upp

Stockholm Sluta upp med konflikter och ryktesspridning. In med transparens och utveckling. Nu kommer motreaktionen mot dem som vill väcka misstroendevotum på Hyresgästföreningens möte.

I ett upprop blåser fullmäktigeledamöter från Hyresgästföreningarna i bland annat Sollentuna, Sigtuna och Vällingby upp till strid för en öppen och demokratisk organisation. Thomas Axelsson från Sollentuna är en av initiativtagarna.

Hur kommer det sig att ni skrev ett upprop?
– Nu rör det till sig igen som det gjort så många gånger förr – det här måste vi ur. Orsaken är suspensionen av regionordföranden men det handlar om sättet som diskussionen förs på. Det är smutskastningar och en stor portion osaklighet. Vissa agerar för att fullmäktige ska överpröva en fråga där man inte är part i målet. Och att regionstyrelsen ska straffas trots att de följt reglerna och att både hävda att de inte sett några skäl samtidigt som de är felaktiga. Låt förbundsstyrelsen hantera överklagandet i stället.

ANNONSRebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din

Ni skriver att de som inte respekterar beslutet kan lämna organisationen. Väntar fler suspensioner och uteslutningar?
– Nej, det är en övertolkning. Men kan man inte acceptera regelverket har man inte i Hyresgästföreningen att göra. Det samma gäller om man inte är överens om de grundläggande värderingarna.

Annons

För ett par år sedan var det Sollentunaföreningen som var utsatt för granskning, går det att lämna konflikterna eller lever de kvar?
– Det var klantigt skött från början till slut, även om anklagelserna konstaterades vara skräp i slutändan. Det är en kusin till det som händer nu. Men det hänger kvar, vi får fortfarande gliringar om något som inte hänt.

Hur går det på fullmäktige i morgon?
– Det lär bli ett jäkla hallå. Men det har vi varit med om förr.

Annons
Läs ocksåMinusbudget på tio miljoner klubbad i StorgöteborgHyresgästföreningen region Västra Sverige har haft höstfullmäktige och antagit budget och verksamhetsplan för 2024 och 2025.

Finns det hopp för regionen?
– Ja, det tror jag absolut. Vi tror starkt på projektet för framtiden som startats och att vi kan blir en bra organisation för medlemmarna bästa.

Läs också Minusbudget klubbad i region Västra Sverige – ombildningar och renovräkning i fokus Simon Safari om stadens budget: "De vill utradera allmännyttan" 800 hyresgäster slipper hyreshöjningar på fem miljoner 95 000 hyresgäster riskerar retroaktiv hyreshöjning

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.