HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Strömlöst hyreshus – hyresgäster fick bo gratis

Nynäshamn En hyresfri månad. Så kompenseras 94 hyresgäster av Nynäshamnsbostäder efter att de inte kunde flytta in i sina nya lägenheter. Huset saknade el.
Foto: Nynäshamnsbostäder/Kristina Wahlgren
En gratis månadshyra. Så kompenseras 94 hyresgäster i Nynäshamn på grund av försenad inflytt i kvartetet Telegrafen.

Det lite märkliga inträffade i nybyggda kvarteret Telegrafen i Nynäshamn. Fastighetens anslutning till elnätet blev försenad varpå det inte gick att besikta hissar, ventilation och annat och inflytten blev försenad med en månad.

Men att hyresgäster som skulle flytta in första juni får vänta en månad ställde till problem eftersom flera inte hade någonstans att bo.

Läs ocksåStora brister i nya hyresrätter - 108 badrum måste renoveras

Bostadsbolaget gick ut till hyresgästerna och berättade att de hjälpa till med eventuella merkostnader för de som inte kunde lösa sin boendesituation eller behövde hjälp att förvara sina saker.

Sanja Batljan, vd på Nynäshamnsbostäder, berättar att de fått hjälpa fem hyresgäster av 94 hyresgäster med tillfälliga lägenheter i det egna beståndet. Utöver det har de hjälpt fyra hyresgäster med förråd där de kan förvara sina saker tillfälligt.
– Men övriga har kunnat ordna ett tillfälligt boende och förvaring på annat sätt och vi är tacksamma över att hyresgästerna varit så tillmötesgående, säger hon.

Som plåster på såren kompenseras hyresgästerna med att de få bo gratis första månaden i de nya lägenheterna.
– Vi kompenserar dem för att inflytten har blivit en månad försenad, säger Sanja Batljan.

Läs ocksåEfter lägenhetsbrand - krävs på 230 000
Läs också Birgitta, 75, tvingades gå tolv våningar med svår astma Det lönar sig att ta hjälp av Hyresgästföreningen Stekte potatis – krävs på en miljon i skadestånd

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.