HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Studenter slipper 20-procentig hyreshöjning

Västmanland Studenter som hyr av VS-Hus i Västerås slipper en 20-procentig höjning av hyrorna, enligt ett färskt beslut från hyresnämnden.
Foto: Monika Steczkó
VS-Hus ville höja hyrorna för studentlägenheter med 20 procent.

Tvisten mellan VS-Hus och Hyresgästföreningen har pågått i nära ett år och gäller centralt belägna studentlägenheter i Västerås. VS-Hus yrkade på en 20-procentig höjning av hyrorna och drev ärendet vidare till hyresnämnden för att låta den nya hyresnivån avgöras där.

Hyresnämnden gick dock på Hyresgästföreningens linje och beslutade om en snitthöjning på 0,92 procent för de fem lägenheter som gick till prövning.

Annons
Läs ocksåKooperativ hyresrätt - en boendeform med fördelar och riskerParkgården i Nässjö och Assar Lindén, Boverket

– Det känns bra att hyresnämnden har lyssnat på våra sakliga argument. Dessutom finns det nu en rimlig chans för studenterna att göra annat än att bara bo för sina pengar, säger Britt-Lis Bivall, förhandlingsledare på Hyresgästföreningen i ett uttalande.

Annons
Läs också Ingrids hyra höjdes tio procent: "Det kom som en chock" Beskedet efter strandningen: Rejäl höjning av studenthyror i Göteborg Beskedet: Nya hyrorna klara för 75 000 hushåll i Göteborg – ”En historiskt hög höjning” Krävdes på 365 000 i obetald hyra – kan få kossor och en miljon kronor

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.