Annons

Studenter slipper 20-procentig hyreshöjning

Västmanland Studenter som hyr av VS-Hus i Västerås slipper en 20-procentig höjning av hyrorna, enligt ett färskt beslut från hyresnämnden.
Foto: Monika Steczkó
VS-Hus ville höja hyrorna för studentlägenheter med 20 procent.

Tvisten mellan VS-Hus och Hyresgästföreningen har pågått i nära ett år och gäller centralt belägna studentlägenheter i Västerås. VS-Hus yrkade på en 20-procentig höjning av hyrorna och drev ärendet vidare till hyresnämnden för att låta den nya hyresnivån avgöras där.

Hyresnämnden gick dock på Hyresgästföreningens linje och beslutade om en snitthöjning på 0,92 procent för de fem lägenheter som gick till prövning.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Det känns bra att hyresnämnden har lyssnat på våra sakliga argument. Dessutom finns det nu en rimlig chans för studenterna att göra annat än att bara bo för sina pengar, säger Britt-Lis Bivall, förhandlingsledare på Hyresgästföreningen i ett uttalande.

Annons
Läs också Varannan värd skickar sena hyror direkt till inkasso – Amanda fick anstånd och klarade sig Barbro lämnade sitt älskade Gotland efter rekordhöga kravet: "Hyran blev droppen" Hyresgäst fick ingen hyresavi på flera år – nu blir hon vräkt för obetalda hyror Riskerar förlora sitt hyreskontrakt – hyrde ut åtta nätter via Airbnb Störningsjouren hittade kvinna inlåst i förråd – värden vill vräka en man i huset

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.