Annons

Studenter vill bo centralt

Gävle ​Gävle hör till de kommuner som garanterar sina studenter bostad men var bostaden ligger säger man inget om. Kommunala Gavlegårdarna har gjort sig av med 160 studentlägenheter i centrala Gävle och erbjuder istället studenterna att bo i stadsdelen Sätra norr om centrum.

​Tidigare fanns en busslinje som gick direkt från Sätra till Högskolan men den är indragen och Sätra är i dag få studenters förstahandsval.
Studentkåren i Gävle har vädjat både till Gavlegårdarna och till privata värdar att de ska skapa fler studentlägenheter i centrum.
Att låta fler studenter bo i centrum bidrar till en levande stad, ökad integration och ger näringslivet ökade inkomster, menar studentkåren som också säger sig veta att även studenter är villiga att betala mer för att kunna bo var de vill.

Annons
Annons
Läs också Guide till hemförsäkringar Gavlegårdarnas hyror klara efter medling Studenter tar strid mot värdens hyreskrav: ”Fylls på med namn hela tiden” Carolines studentbostad räddad – genom 50 år gammalt avtal: "Jätteglad att få bo kvar" Maria får bo kvar – utan inneboende: ”Jag måste ta ett beslut om framtiden” Maria bor delar av året i Turkiet för hälsans skull – hotas med vräkning: ”Det gnager i skallen”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.