Annons

Svalans Fastigheter blev bästa värden

Tierp Hallå där … Per-Erik Pettersson, delägare i Svalans Fastigheter som utsetts till den bästa hyresvärden i en medlemsundersökning som Hyresgästföreningen gjort.

Ni fick 92 poäng av totalt 100. Grattis! Hur känns det?
–Det är förstås väldigt hedrande, och fantastiskt roligt. Det här är ju det högsta betyg man kan få!

Vad tror du gör er så populära som hyresvärd?
–Vi har ju en policy att vara så lokala som möjligt. Både jag och Peter Hedén är  födda och uppvuxna i Tobo och Örbyhus, och det är också här vi har våra fastigheter. Vi träffar våra hyresgäster i affären, det är stor skillnad mot anonyma hyresvärdar som gömmer sig i en storstad.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Får ni mycket respons av hyresgästerna?
–Nu är ju svensken i gemen inte sådan att han strör superlativer omkring sig. Men många har uppmärksammat att vi fått gott betyg i den här undersökningen, och det är kul. Sedan får vi ju en del kritik också, men allt kan ju inte vara guld och gröna skogar. Vi försöker lösa det mesta när det kommer upp.

Annons

Svalans Fastigheter har totalt 75 lägenheter i Tobo och Örbyhus. Även i fjol hamnade bolaget högst upp på listan över bästa hyresvärdarna,

Medlemsenkäten har gått ut till 30 000 hyresgäster, bland annat i Uppsala och Gävleborgs län. De har fått svara på frågor om sitt boende – allt från tvättstuga till innetemperatur och närhet till kommunikationer har betygsatts. 

Annons
Läs ocksåTom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från HyresgästföreningenTvå bilder i en. En vit man med skägg och keps som ser allvarligt in i kameran. I nederkant en bild av mögel på en vägg.
Läs också Ny lag ska säkra kontraktet för barnfamiljer: "Snävt men ett steg i rätt riktning" Hyrorna klara för 30 000 hyresgäster hos Uppsalahem: ”Hur ska pengarna räcka till?” Efter jättestrandningen – nu rekordhöjs hyrorna i Malmö Så renoverades lokalen för 50 000 kronor - ljudisolering viktigt

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.