Annons

Svårt för Hyresgästföreningen att nå vissa grupper

Halland I Halland är skillnaderna i antal medlemmar stora beroende på kommun. Skillnaderna finns också kvarter för kvarter. Enhetschef Johan Perup ser olika orsaker.

Att Hyresgästföreningen har svårt att nå vissa grupper ser enhetschef i regionen Johan Perup som ett allvarlig problem. En grupp som kan vara svår att nå är hyresgäster i invandrartäta områden.
– Det handlar om vår legitimitet. Vi har en viktig roll i samhället och av lagstiftarna har vi fått rollen att förhandla om hyror och annat kring hyresrätten. Om vi inte når en stor grupp i samhället blir det problem.

Hur kan ni bättre nå dessa grupper?
– Det finns ingen snabb lösning och det är någonting som hela Hyresgästföreningen måste titta på, säger Johan Perup.

Annons
ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

Han vill också analysera orsakerna till att färre är medlemmar hos allmännyttan än hos privata värdar. Tidigare var det inte så.
De kommunala skillnaderna tror han beror på att det är svårare att få medlemmar i större städer där konkurrensen om folks engagemang är större. I mindre samlas man mer i föreningslivet.

Här kan du läsa mer om skillnaderna: I Hylte finns flest medlemmar – i Halmstad färre

Annons
Fakta: Medlemmarna – där du bor
Hylte 56%
Falkenberg 47%
Varberg 47%
Laholm 40%

Kungsbacka

32%

Halmstad

30%

——————————————————-

Siffrorna anger hur många medlemmarna är i relation till det totala antalet hyresrätter på orten.

Läs också Bildrik bok om Hyresgästföreningens första sekel – här inträffade de gyllene åren Dyra renoveringar plågar allt fler – en av fem hyresgäster tvingas flytta: ”Allt billigt bortrenoverat" Storkonflikt om årets hyreshöjning – Willhem lämnade förhandlingsbordet men höjde hyrorna ändå Värdar hotar tusentals hyresgäster med domstol: "Skulle bli extremt kostsamt" Krävs på 10 år gammal hyra – därför kan hyresgästen tvingas betala

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.